Pregovori HT-a i IN2 zamrznuti

Najvećoj softverskoj tvrtki u Hrvatskoj nude se financijski ulagači iz EU i SAD-a pa se širi na zapadna tržišta i planira restrukturiranje poslovanja.

Prema pisanju Poslovnog dnevnika pregovori HT-a i IN2 grupe nalaze se u fazi mirovanja. Vrhunac pregovora bio je u siječnju kad je HST, najveći sindikat u HT-u, kojeg ujedno vodi član NO HT-a Juko Cikojević, na internetskim stranicama sindikata već počeo informirati zaposlenike operatera o IN2 grupi.

Činilo se da je potrebno samo pričekati veljaču i umjesto odobrenja uslijedila je tišina jer očekivani dogovor pao je zbog preniske cijene. HT je navodno IN2 bio spreman platiti isključivo na temelju dosadašnje dobiti, koja varira od pet do 12 mil. kn, a vlasnik i predsjednik Uprave IN2 Ante Mandić na to je navodno odgovorio protuprijedlogom po kojem nakon akvizicije odmah odlazi iz IN2 i od tada su pregovori zamrznuti.

U branši se komentira da interes za IN2 pokazuju fondovi iz EU, ali i SAD-a, a Mandić vrlo zadovoljno kaže da je u kontaktima s ulagačima. No, uvjeti pregovora promijenili su se jer će restrukturiranjem postati i fleksibilniji i omogućit će potencijalnim partnerima da ulažu, umjesto u cijeli IN2, u samo neke segmente poslovanja. (PS/LP)

 

Izvor: Poslovni dnevnik

Više na: http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/propalo-it-preuzimanje-godine-pregovori-ht-a-i-in2-zamrznuti-247849

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox