Prema anketama Slovenci na odmor uglavnom u Hrvatsku

Tri četvrtine Slovenaca u ovoj godini namjerava putovati u inozemstvo, a od njih skoro polovica ljetni godišnji odmor namjerava provesti u Hrvatskoj, pokazalo je istraživanje MasterIndex objavljeno u četvrtak.

 

Istraživanje se već treću godinu za redom provodi za potrebe korporacije MasterCard Europe u suradnji s agencijom Mediana. Anketa o načinu plaćanja u inozemstvu i korištenju kreditnih kartica pokazala je da Slovenci za vrijeme boravka u inozemstvu kreditnim karticama uglavnom plaćaju iznose više od 15 eura, dok manje račune podmiruju gotovinom.

Za vrijeme ljetovanja u Hrvatskoj Slovenci kartice koriste manje nego u domovini, pa karticom plate u prosjeku 23 posto ukupno potrošenog iznosa, uglavnom na benzinskim crpkama i u veletrgovinama, ali i pri plaćanju hotelskih računa, pokazalo je istraživanje.

Kod odabira destinacije za godišnji odmor Slovenci najviše računa vode o čistoj prirodi, kvaliteti smještaja i hrani, a petina ih na odmor u Hrvatsku odlazi bez prethodne rezervacije smještaja, pokazalo je istraživanje. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox