Prema službenoj statistici prosječna plaća u travnju iznosila 6.220 kn

Davor Javorovic/PIXSELL

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna neto plaća zaposlenicima pravnih osoba u Hrvatskoj u travnju iznosi 6.220 kuna te je niža za 1,2% u odnosu na prethodni mjesec. Iako tako, na godišnjoj razini neto plaće zaposlenicima pravnih osoba su porasle za više od 3,8%.


Najviša prosječna mjesečna neto plaća za mjesec travanj iznosila je 10.427 kuna isplaćena u sektoru financijskih i uslužnih djelatnosti. S druge strane, najniža mjesečna neto plaća za travanj iznosila je 4.035 kuna, a isplaćena je u sektoru proizvodnje kože i srodnih proizvoda.

Prosječna mjesečna bruto plaća za mjesec travanj iznosila je 8.420 kuna, što je 1,3% manje u odnosu na prethodni mjesec. Na godišnjoj je razini prosječna bruto plaća bila realno viša za 4,6%.

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju i da je prosječna mjesečna neto plaća po satu za mjesec travanj iznosila 37,32 kune, dok je isti bruto iznos bio 50,52 kune.

U travnju, prosječna neto satnica bila je za 4,2% viša nego u prethodnom mjesecu, a na godišnjoj je razini porasla za 1,1 posto.

U periodu od siječnja do travnja 2018. godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća zaposlenicima pravnih osoba u Hrvatskoj iznosila je 6.198 kuna, što je 3,4% manje u odnosu na na 2017. godinu.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox