Premalo ''kvalificiranih'' ljudi za obradu popisa stanovništva

Državni zavod za statistiku (DZS) zaposlit će prve radnike na unosu podataka prikupljenih popisom stanovništva 13 mjeseci nakon što je popis obavljen. No, samo je 389 osoba koje ispunjavaju uvjete natječaja za ovaj posao, a potrebno ih je 396, piše Novi list.

Na natječaj za pripremne poslove unosa podataka popisa stanovništva koji je zaključen sa zadnjim danom travnja javilo se 620 kandidata pri čemu je 389 kandidata ''dostavilo potpunu dokumentaciju i ispunjavnja uvjete''. Kako objašnjavaju u DZS-u, kandidati će se zapošljavati sukcesivno, a prva grupa počet će raditi za dvadesetak dana. No, točne podatke o broju kandidata koje će DZS zaposliti putem mjere Javni radovi iz aktivne politike zapošljavanje, znat će se nakon provedenih intervjua s kandidatima tako da je otvorena mogućnost ponavljanja natječaja.

Putem javnih radova radnik ne može raditi duže od šest mjeseci. To je i razlog zbog kojeg je Vlada DZS-u odobrila zapošljavanje do 400 radnika na rok do šest mjeseci uz mogućnost dodatnog angažiranja do 200 osoba na još četiri mjeseca.

Inače, DZS će probiti zakonske rokove i popis stanovništva neće biti obrađen do kraja godine, već najranije na proljeće 2013. godine. (jh)

 

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox