Premijerka Kosor predala vojarnu Taborec Samoborcima

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala je sa samoborskim gradonačelnikom Krešom Beljakom ugovor o prijenosu bivše vojarne "Taborec" u vlasništvo grada Samobora, a uskoro bi u te prostore trebala useliti policijska postaja te javna vatrogasna postrojba, dok su u planu i projekti poput doma za starije osobe, centra za mlade, dječjeg vrtića itd.


Premijerka Kosor je kazala kako je vlada donijela odluku o donaciji vojarne, čija je vrijednost procjenjena na 53 milijuna kuna, zadovoljna predloženim projektom jer će svi objekti biti iskorišteni za potrebe građana Samobora.

Samoborski gradonačelnik naglasio je kako se radi o vrijednom prostoru koji grad nije želio prodati ili iskoristiti na neki drugi način već omogućiti daljnji razvoj grada, što znači da će vojarna biti prenamijenjena za javne i društvene sadržaje.

Prostor bivše Vojarne Taborec vlada je odlukom od 10. ožujka ove godine prepustila gradu Samoboru. Radi se o zemljištu površine od oko 15 hektara, s 23 objekta ukupne površine oko 16 tisuća četvornih metara. (Hina/SJ)

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox