Premijerka ne posustaje! Otvorila Fashion.hr. Što je sljedeće?

Premijerka Jadranka Kosor ne posustaje! Na Zagrebačkom velesajmu je otvorila, ni više ni manje nego, regionalni sajam mode Fashion.HR Industrija istaknuvši pritom da je taj sajam primjer okupljanja kojim se podupire rad, poduzetništvo i gospodarstvo te posebno domaća tekstilna i modna industrija.

Sajam mode Fashion.HR Industrija održava se u organizaciji istoimene projektne tvrtke do 2. listopada, a okupio je 119 izlagača iz Hrvatske i prvi put iz regije odnosno susjednih zemalja. Riječ je o drugom izdanju tog sajma na kojem se predstavljaju domaći i regionalni modni dizajneri udruženi s tvornicama tekstilne, kožarske i obućarske te industrije satova.

Naglasivši na otvorenju sajma da podaci o porastu od 11 posto u ukupnom prihodu po zaposlenom u tekstilnoj industriji u sedam mjeseci ove godine pokazuju da se stvari u toj industriji ipak pomiču na bolje, premijerka Kosor je podsjetila da je hrvatska Vlada kroz resorno ministarstvo i poticaje od 2008. do danas uložila 200 milijuna kuna u tu industriju.

Podsjetila je i da je u tijeku natječaj za dodjelu još 25 milijuna kuna za poticaje tekstilnoj industriji.

Dizajnerima i drugim izlagačima čestitala je na radu dodavši da je važno što pronose hrvatsko ime svugdje gdje prodaju svoje prozvode.

Direktor koncepta Fashion.HR Vinko Filipić istaknuo je da su tim sajmom povezali industriju i dizajnere, te da je vrijednost cijelog projekta u koji je uključeno nekoliko tisuća zaposlenih preko 200 milijuna kuna.

Naglasio je i da taj sajam nije 'igranje mode' niti 'stilisti na televiziji' nego ozbiljan gospodarski događaj kojim se pokušava ukazati na važnost hrvatske tekstilne i modne industrije, njene revitalizacije i promocije te kroz izvoz povezivanja s regijom i šire. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox