Prepirao se s Josipovićem preko e-maila, pa završio na policiji

Koliko vam zapravo ostavljanje komentara na internetu može zakomplicirati život, na svojoj je koži osjetio bloger Mislav Šutalo, koji je nakon kritiziranja predsjednika Ive Josipovića završio na policiji, a prijetila mu je i tužba za klevetu, piše Novi list.

 

Šutalo, koji piše pod nadimkom Papar, na stranici pollitika.com je u tekstu pod nazivom "Ivo Josipović, Varšavska, HUP Mudrinić, spletkaroši i prevaranti!" prozvao Josipovića zbog postavljanja HT-ovog šefa Ivicu Mudrinića u svoje ekonomsko vijeće. Taj je tekst potaknuo prepisku s predsjednikom koji je Šutala prozvao za klevetu. Prepiska se nakon bloga nastavila i putem e-maila, pri čemu je predsjednik ipak odgovorio Šutalu da ga neće tužiti, premda je o tome razmišljao, te da se neće zamarati glupim i nemoralnim optužbama.

Dan poslije ovog "okršaja" Šutalo je pozvan u policijsku postaju na obavijesni razgovor koji je trajao pola sata. Tvrdi da su policiju zanimale okolnosti objave teksta, da su ga pitali je li to on objavio te da su tražili njegovo računalo, koje im on nije dao.

Josipović tvrdi da nije prijavio Šutala i da nema veze s pozivom iz policije, dok glasnogovorništvo policije tvrdi da je Šutalo pozvan na razgovor zbog njegovih prijava protiv Mudrinića.
Što drugo reći nego, pazite što pišete i objavljujete na internetu, odnosno pazite da za ono što napišete imate pokriće. (MJ)

 

Izvor: Novi list, 26. siječanj 2011.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox