Prije ''aktualca'' SDP-ovci zatražili pauzu

Hrvatski sabor jutros je počeo zasjedanje na trećoj, a prvoj redovnoj sjednici koja će trajati dva tjedna.

Predloženi dnevni red od sedam točaka zastupnici su dopunili sa šest novih točaka. Među tim točkama je i prijedlog izmjena Ovršnog zakona, te predložene izmjene zakona o zdravstvenoj zaštiti, o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika, te o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama.

Na dnevnom su redu od ranije i izvješća Mandatno-imunitetnog povjerenstva, te točka vezana uz izbor i imenovanje čelnih ljudi i članova u preostalim saborskim radnim tijelima, odnosno odborima, sukladno postignutom dogovoru između vladajućih i oporbe te unutar oporbenih klubova.

Zastupnici će raspraviti i izvješća o radu Državnog odvjetništva, Hrvatske narodne banke, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Fine.

Sutra se očekuje tematska rasprava o vladinoj Informaciji o tijeku i rezultatima pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Nakon utvrđivanja dnevnog reda sjednice u sabornici je trebalo počelo aktualno prijepodne, no Igor Dragovan je u ime Kluba SDP-a zatražio stanku kako bi se, kako je rekao, očitovao o aktualnom prijepodnevu.

Zahtjevu za stankom se pridružio i Klub HDZ-a, no predsjednica tog kluba Jadranka Kosor je potez SDP-a nazvala neuobičajenom praksom uoči početka 'aktualca'.

Neuobičajena je praksa da se prije aktualnog prijepodneva traži stanka i time oteže s postavljanjem pitanja, poručila je Kosor, na što je predsjednik Sabora Boris Šprem odgovorio: Vidjet ćemo što će ta stanka donijeti.

Inače, za postavljanje pitanja članovima vlade prijavilo se 24 zastupnika, od kojih je polovica HDZ-ovih, a iz vladajuće Kukuriku koalicije za 'aktualac' je prijavljeno tek šest zastupnika, među kojima ni jedan SDP-ov.

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox