Prikupljamo donacije za nagrade Nada Dimić i Vesna Kesić

Udruga Domino i Fond za druge obraćaju se svim građanima i građankama s molbom za donacije za ovogodišnje nagrade “Nada Dimić” i “Vesna Kesić” 2023. godine. Dodjele nagrada održat će se 6. srpnja 2023. u 20 sati ispred HDLU-a u Zagrebu


Nagradu “Nada Dimić” posljednjih šest godina dodjeljujemo pojedincima i kolektivima koji su dali svoj doprinos u izgradnji boljeg i pravednijeg društva, a svojim su djelovanjem ostavili važan trag u borbi za društvo jednakosti. Dobitnici prošlogodišnje nagrade “Nada Dimić” za promicanje društenih sloboda su Mirela Čavajda, odvjetnica Vanja Jurić i organizacija Are You Syrious.

Godine 2021. Osnovali smo nagradu za novinarstvo “Vesna Kesić”, kojom se odaje priznanje i daje poticaj beskompromisnom novinarstvu koje odvažno ustraje na očuvanju slobode i jednakosti, opirući se bilo kakvim oblicima represije i cenzure. Tamara Opačić prošlogodišnja je dobitnica nagrade “Vesna Kesić” za kritičko novinarstvo. Nagrada je nazvana u čast Vesni Kesić koja je bila jedna od začetnica nagrade “Nada Dimić” i čiji je doprinos Fondu za druge nemjerljiv i neprocjenjiv. Vesnu pamtimo kao neponovljivu osobu s pokretačkom energijom i aktivističkom strašću koja ne jenjava. Uspomena na njezino djelovanje i razvoj kritičkog mišljenja velika su nam inspiracija i motivacija u daljnjem radu.

Kako bismo ostvarili financijsku podršku nagrađenima za iznimno vrijedno društveno i kulturno djelovanje u ukupnom iznosu od 3.000 eura, ljubazno Vas molimo da zajednički doprinesemo akciji prikupljanja sredstava. Navedeni iznos predstavlja fond za ukupno tri nagrade koje dodjeljujemo: dvije nagrade “Nada Dimić” i jednu “Vesna Kesić”. Sve donacije prikupljene iznad tog iznosa bit će preusmjerene u nagradni fond za sljedeću godinu.

KAKO DONIRATI?

Posjetite web stranicu Fonda za udruge [https://www.fund4others.org/#doniraj] i donirajte klikom na gumb “Doniraj”, skeniranjem barkoda u vašim internet bankarstvima ili koristeći podatke za bankovnu transakciju (uz naznaku za Fond za druge). PS/SM

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox