Primijenite ove savjete i postanite nezamjenjivi na poslu

Neovisno o tome sanjate li o većoj plaći, promaknuću ili nečem trećem, vjerojatno u konačnici želite zadiviti šefa. U današnje vrijeme kada se posao lakše gubi nego dobiva misija „usrećiti“ šefa postaje još važnija,  a na raspolaganju imate dvije opcije, piše metro-portal.hr.

Prvi pristup je da radite kao konj i zaboravite na privatni život, a drugi je da radite sve kao dosada uz manje promjene radnih navika. Naš je savjet da se odlučite za drugi pristup, a tada su vam na raspolaganju sljedeće opcije.

Na posao dolazite prije šefa

Ne morate dolaziti sat vremena prije šefa, bit će dovoljno i pet minuta. Ako šef na posao dolazi u 7 i 50 vi budite na radnom mjestu u 7 i 45. Pet minuta ne znači puno, ali time ćete ostaviti dojam nekoga tko se trudi i želi se dokazati.

Pozdravljanje

Zanemarite činjenicu da ste mrzovoljni ili pospani ujutro i šefu uz veliki osmijeh poželite „Dobro jutro“ što je odličan način da ostavite dojam pozitivne osobe. Ne dajte se smesti ako vam šef ne uzvrati jednako srdačno, jerna kraju krajev time radite na svom dobrom raspoloženju.

Budite dobrovoljac

Javljanje za zadatke koje drugi odbijaju učiniti je odličan način da vas zapamte, no gledajte strateški birati za koje se poslove javljate. Kad se na sastanku traži dobrovoljac za neki zadatak imat ćete jako malo vremena za procjenu traži li šef traži nekog tko će mu pomoći oko teškog posla ili nekog kome će „uvaliti“ neki dosadan i nezahvalan posao. Ako se javite za prvi posao, ostavit ćete dojam osobe na koju se može računati, dok bi javljanjem za ovo drugo mogli postati žrtveno janje te će vam u budućnosti uvijek davati besmislene poslove.

Rukovanje printerom

Rukovanje printerom možda nema veze s vašim poslom, no ne bi bilo loše da naučite gdje se nalaze rezervni toneri i tinta, kako se rukuje s njima, a bilo bi dobro da naučite što napraviti kad se pojavi neka greška.  Iako se radi o sitnicama ovo je odličan način da nekome pomognete i sami postanete uredska zvijezda.

Dobri maniri

Ne zanemarujte važnost gesti i malih ljubaznosti po kojima odmah možete prepoznati mrzovoljnog od ljubaznog zaposlenika. Ovi potonji omiljeni su svima zbog čega je pristojno ophođenje prema šefu i kolegama jednako važno kao i kvaliteta vašeg rada.

Poslovni žargon

Ljudima izvan određene branše korištenje poslovnog žargona karakterističnog za određeno područje može se činiti kao pretjerivanje, no to je važan dio poslovne komunikacije. Prihvaćanjem poslovnog žargona jasno dajete do znanja da ste dio tima.

Entuzijazam

Entuzijazam je odličan način da vas šef zapazi i da mu pokažete koliko vam je stalo do posla, pa čak i ako ponekad morate glumiti. (jk)

 

Izvor: www.metro-portal.hr

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox