Privedena šesta osoba osumnjičena u slučaju "Končar"

Istražnom sucu Županijskog suda u Puli sinoć je privedena i šesta osoba osumnjičena u slučaju malverzacije prilikom kupnje i prodaje nekretnina za tvrtku "Kermas ulaganja" u vlasništvu Danka Končara, doznaje se u Županijskom sudu u Puli.

 

Riječ je o 50-godišnjem Borisu Sorgu iz Rovinja, suvlasniku rovinjske agencije za nekretnine, kojemu je sinoć istražni sudac Županijskog suda u Puli nakon ispitivanja odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Privođenje Borisa Sorga samo je nastavak opsežne kriminalističke istrage koju policija provodi u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Puli, i to temeljem prijave koju je u listopadu prošle godine putem svog odvjetnika podnio Danko Končar.
Naime, od subote navečer na 48-satnom zadržavanju u istražnom centru nalaze se bivša doministrica turizma Vinka Cetinska, supruga rovinjskog odvjetnika Romina Hrvatin te predstavnik agencije za nekretnine Marin Sorgo zbog sumnje u zloporabu položaja te pomaganja prilikom kupoprodaje nekretnina za tvrtku "Kermas ulaganja", koja je oštećena za 30 milijuna kuna. Preostalu dvojicu iz slučaja malverzacija nekretninama u Istri Željka Bilića i Gordana Dobrovića istražni sudac je u subotu pustio na slobodu

Prema izvješću policije, uhićene osobe sumnjiče se da su, u ime oštećenog društva, kupovale poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su ranije osnovali i to po cijenama znatno višim od stvarne vrijednosti tih poslovnih udjela te da su, također u ime oštećenog društva, prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih. Razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali su za sebe. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox