Priznanje za Schneider Electric

Unatoč rezoluciji UN-a iz 2010. kojom se pravo pristupa pitkoj vodi reguliralo, danas 2,1 milijardi ljudi nema pristup sigurno upravljanim uslugama za pitku vodu.


Do 2050. svjetska populacija će narasti za oko dvije milijarde ljudi, a globalna potražnja za vodom mogla bi biti i do 30 posto veća nego danas. Schneider Electric, koji predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizacije, na Svjetski dan voda koji se 22. ožujka obilježava pod motom «Priroda za vodu» ukazuje na mogućnosti suprotstavljanja navedenim izazovima.

Prepoznala je to i međunarodna organizacija Global Water Intelligence, koja svake godine dodjeljuje nagrade za najuspješnije kompanije u industriji vode. Korporacija Schneider Electric je ove godine među finalistima za osvajanje nagrade Global Water Award u kategoriji Smart Water kompanija godine. Ključni kriteriji za ulazak u finale su: značajan doprinos vodnoj industriji u vidu energetske učinkovitosti, tehnoloških inovacija i implementacija održivih financijskih modela. 

"Važno je planirati investicije i unaprijed gledati na moguće izazove. Hrvatska u tom pogledu nikako ne zaostaje za svijetom što potvrđuju i postojeći interes i impelemntacije EcoStruxure rješenja u području vode i odvodnje. Ponosan sam što možemo biti dio rješenja.", izjavio je Ivan Paić, generalni direktor Schneider Electrica za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Putem svojih EcoStruxure rješenja za vodu i otpadne vode, korporacija Schneider Electric omogućila je vodećim kupcima vode širom svijeta do 30 posto uštede energije, povećanu operativnu učinkovitost do 25% i smanjenje ukupnog troška za čak 20%.

Hrvatska realnost

Obnovljive zalihe podzemnih voda u Hrvatskoj procjenjuju se na oko 9 milijardi m3/godišnje (koristi se oko 4,5 posto zaliha). Nažalost, u posljednje vrijeme svjedoci smo sve većih nasrtaja na prirodna bogatstva, pa tako i vode, a od ugroženosti nisu pošteđena niti najosjetljivija i najvrijednija područja kao što su nacionalno zaštićeni parkovi prirode. Schneider Electric prestižnom nominacijom dobio je međunarodnu potvrdu da ima učinkovita rješenja za sve veće prijetnje prirodnih vodnih resursa.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox