Prodajom cigli Laburisti skupljaju novac za kampanju

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar predstavio je na središnjem zagrebačkom trgu stranački promidžbeni materijal - suvenire u obliku "Ciglica" i "Radničkih dionica" te poručio kako su laburisti stranka "bez torbara, bez crnih fondova i bez novca iz državnog proračuna" te da se zato obraćaju prirodnim saveznicima - građanima, radnicima, svima onima koji žive od svojega rada.

Laburisti se zalažu, naglasio je Lesar, za rad, za istinu, za znanje, za poštenje i za društvenu pravednost. To su temelji na kojima treba graditi hrvatsko društvo i hrvatsku politiku, istaknuo je navodeći kako je tih pet temeljnih vrijednosti otisnuto na suvenirima koje građani mogu kupiti i tako pomoći laburistima koji ne sklapaju savez s tajkunima već građanima. Dionice laburista, ističe čelnik stranke, jedine su političke dionice koje rastu iz mjeseca u mjesec.

Vlasnici radničkih dionica omogućiti će nam, kažu laburisti, da još snažnije zastupamo društvene vrijednosti, da radu vratimo dostojanstvo te na taj način pomognemo svima onima koji žive od svojega rada. Hrvatski laburisti ističu kako su se, prvi u Hrvatskoj, obratili svojim članovima, simpatizerima i glasačima da kupnjom "Radničkih dionica" i "Ciglica", za koje se izdaju računi, financiraju transparentnu kampanju.

Naša kampanja neće biti rastrošna niti raskošna. Biti će skromna. S Ciglicama i Raničkim dionicama možemo skupiti nešto više od dva milijuna kuna, a to znači da bi za kampanju svakoj izbornoj jedinici pripalo 200 tisuća kuna. Taj ćemo novac transparentnim trošenjem za objavu poruka, tiskanje plakata te emitiranje spotova vratiti dijelom u proračun, a dijelom gospodarstvu, rekao je Lesar. (Hina/jk)

 

Foto: Filip Brala/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox