Prodajom Zagorčevih nekretnina Hypo banka naplatila više od 40 mil. €

Dvije vrijedne nekretnine bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca u Beču prodane su društvu za razvoj nekretnina Immovate Group iz Graza iz čega je profitirala koruška Hypo Alpe Adria banka, naplativši otvorene kredite kojima je Zagorec kupio nekretnine, izvijestili su u utorak austrijski mediji.

Riječ je o dvije povijesne zgrade u središtu Beča, bivši K&K Telegrafski ured na Trgu burze i bivše dječji dom na adresi Hohe Warte, čiju je kupnju Zagorec 2006. financirao kreditima koruške banke Hypo Alpe Adria. Banka je sad naplatila više od 40 milijuna eura na ime tih kredita s dospjelima kamatama, prenijela je agencija APA u utorak.

Točna kupoprodajna cijena nije objavljena, ali je Kleine Zeitung u studenom, tijekom pregovora direktora Immovate grupe Martina Kurschela s pravnim zastupnicima bivšeg generala Zagorca koji je u zatvoru u Zagrebu, pozivajući se na izvore u banci, objavio da je riječ o 43 milijuna eura.

Štajerska grupa Immovate specijalizirala se za sanaciju i razvijanje povijesnih nekretnina u Austriji, a većinske udjele drži investicijski fond aws-mittelstandsfond koji je 2009. osnovala austrijska državna Banka za poticanje. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox