Program restrukturiranja HŽ-a poguban za 2700 radnika

U ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture predstavljen je program restrukturiranja društava u HŽ Holdingu. I ovaj puta neće ići bez bolnih rezova -2.700 radnika ostaje bez posla!

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i čelni ljudi HŽ Holdinga, HŽ Putničkog prijevoza, HŽ Carga i HŽ Infrastrukture javnosti su predstavili program restrukturiranja Hrvatskih željeznica, koji je prihvaćen iz trećeg pokušaja, nakon dva odbijena plana. U planu je gašenje Vuče vlakova, a onda i HŽ Holdinga, dok bi kao samostalna poduzeća ostala poslovati HŽ Infrastruktura, Putnički prijevoz i Cargo, piše index.hr.

Zbrinut ćemo sve otpuštene

Nije pet do dvanaest već dvanaest i petnaest za završetak procesa restrukturiranja Hrvatskih željeznica, kako bi poduzeća unutar HŽ Holdinga bila osnažena za početak tržišne utakmice 1. srpnja iduće godine i dolazak drugih operatera, poručio je Hajdaš Dončić.

Sam program nije jedini cilj zbrinjavanja viška zaposlenih, istaknuo je ministar. Zbrinjavanje će biti riješeno na tri načina: kroz otpremnine, prirodni odljev i modernizaciju samog sustava. Na taj način bit će zbrinuto 2.700 zaposlenih u HŽ Holdingu. (sh)

 

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox