Promet nakon fiskalizacije

Porezna uprava objavila je rezultate fiskalizacije za srpanj u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a na temelju usporedbe PDV obrazaca. U srpnju 2013. godine fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, koje spadaju u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, prijavile su promet veći za 64,46 posto u odnosu na prošlu godinu, a male pravne osobe za 34,27 posto, piše Večernji.hr.

Fizičke osobe, uglavnom trgovci, koje spadaju u djelatnost trgovine na veliko i na malo; popravak motornih vozila i motocikala prijavile su 32,20 posto više prometa nego lani, dok povećanje za male pravne osobe iznosi 38,68 posto.

Fizičke osobe koje su odvjetnici, prema šifri pripadnosti Odvjetničkoj komori, u srpnju 2013. prijavili su oporezive isporuke veće za 17,21 posto. Ukupne oporezive isporuke u srpnju 2013. godine kod malih pravnih osoba veće su za 38,02 posto, a kod fizičkih 45,01 posto u odnosu na prošlu godinu. Prijavljeni promet kod malih pravnih i fizičkih osoba ukupno je povećan za 39,47 posto. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

               

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox