PROMJENA NA ČELNOJ POZICIJI VARTEKSA D.D. - Ivan Perković novi direktor Varteksa

Ivan Perković je od 26. rujna novi direktor modne i tekstilne kompanije Varteks nakon što je Zoran Košćec prestao obnašati čelnu poziciju u kompaniji. Istovremeno, g. Košćec će preuzeti poziciju savjetnika za strateške projekte gdje će biti fokusiran na nekoliko razvojnih projekata tvrtke te tako doprinijeti budućem poslovanju kompanije. 


Ova promjena se događa u tijeku procesa restrukturiranja koji se intenzivirao nakon dokapitalizacije Varteksa u prvoj polovici ove godine, što je omogućilo orijentaciju kompanije prema razvojnoj fazi.  U tom kontekstu već se započelo i ubuduće će se raditi na optimiziranju kanala nabave, distribucije i prodaje, otvaranju novih digitalnih segmenata prodaje kao i uspostavljanju jače suradnje s domaćim i inozemnim partnerima. Navedene aktivnosti trebaju omogućiti održivi razvoj kompanije u budućnosti.

Novi direktor Varteksa došao je u tvrtku u srpnju na poziciju člana Uprave zaduženog za financije i restrukturianje s pozicije predsjednika Uprave RALU Logistike, regionalnog lidera u segmentu prijevoza i logistike robe u kontroliranim temperaturnim uvjetima. U RALU je g. Perković došao 2010. godine gdje je sticao bogato iskustvo na pozicijama direktora za financije, akvicizicije, integracije i informatiku te nakon toga i člana Uprave da bi 2016. godine preuzeo čelnu poziciju tvrtke. 

Njegov mandat je obilježilo povećanje prihoda i profitabilnosti kompanije, širenje mreže partnera kao i preuzimanje logističkih kapaciteta u Srbiji. Ujedno, bio je od početaka u užem timu projekta otvaranja jednog od najmodernijih logističko-distribucijskih centara u Rugvici pored Zagreba. Prije dolaska u RALU logistiku, g. Perković je radio u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers (PwC).

Inače tvrtka u prvoj polovici godine posluje s pozitivnim operativnim rezultatom čime se ostvaruje značajno bolji trend s obzirom na prethodna razdoblja. Ove godine kompanija slavi 100 godina poslovanja te vjerujemo da je ovo pravi trenutak i dodatni motiv za novu razvojnu fazu kompanije koja će osigurati održivi rast

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox