Proširivanje i unapređivanje portfelja usluga

Bosch planira otvoriti novi odjel 1. siječnja 2016. naziva Bosch Global Service Solutions (SO). On će ujediniti sve unutarnje i vanjske usluge koje nudi društvo.

Uz to što će nastaviti uspješne usluge poput eCalla, korisničke podrške i dodjeljivanja poslovnih procesa vanjskim izvršiteljima, SO će također postati sveobuhvatan pružatelj zajedničkih funkcija usluga unutar Boscha koje se tiču administracije i prodaje. Odjel će nastati iz poslovne jedinice Service Solutions koju vodi Bosch Sicherheitssysteme GmbH sa sjedištem u Frankfurtu.

Kasnije će biti izdvojen kao zasebna pravna osoba. Ova organizacijska promjena neće utjecati na uvjete zaposlenja zaposlenika. „Uzevši u obzir brzo mijenjajuća tržišta, a osobito ubrzanu tehnološku promjenu koju je izazvao „internet stvari”, Bosch će dodatno proširiti svoj portfelj usluga”, tvrdi dr. Stefan Hartung, član Boscheva upravnog odbora. Poslovna jedinica Service Solutions vrlo se dobro razvijala posljednjih godina, stalno pokazujući dvoznamenkasti rast. Diljem svijeta svake godine ona otvori 500 novih radnih mjesta. Jedinica sveukupno trenutno zapošljava oko 5000 osoba.

Fokus unutarnjeg i vanjskog portfelja

Društvo se nada da će na unutarnjoj razini ovaj potez pomoći u kontinuiranu poboljšanju njegovih procesa. Globalne zajedničke usluge koje već postoje u Boschu, ili ih se planira za budućnost, ujedinit će se i dat će im se zajednička standardna osnova. Bosch je već pokrenuo niz zasebnih inicijativa zajedničkih usluga u područjima poput računovodstva i upravljanja ljudskim resursima. Stvaranje novog odjela omogućit će novi potencijal za poboljšanje kvalitete i učinkovitosti usluga, kao i smanjivanje birokracije.

U isto vrijeme zadatak će novog odjela biti daljnje širenje njegova portfelja usluga za vanjske kupce. Osim raznih rješenja zajedničkih usluga za prijevoz i zgrade, fokus će biti i na komunikaciji s kupcima i korisničkoj podršci. Ovdje društvo može kombinirati svoju tehničku stručnost s dokazanom sposobnošću iskusnog operatera kontrolnog centra i pružatelja usluge komunikacije. Na području prijevoza, na primjer, Bosch nudi automatsku uslugu u hitnim slučajevima eCall na deset jezika za vodeće proizvođače vozila u 27 europskih zemalja. Također, u sektoru prijevoza, Bosch nudi parkirna mjesta za kamione s videonadzorom zatvorenog kruga na odmaralištima koja se mogu unaprijed rezervirati. Za zgrade Bosch već nudi videonadzor na temelju oblaka koji se može spojiti s kontrolnim centrom koji djeluje u slučaju određenih događaja. Rješenja na području komunikacije s kupcima i korisničke podrške uključuje nadzor i pametnu procjenu platformi društvenih medija, što društvima daje efikasnu podršku u njihovim djelatnostima marketinga i prodaje.

 pružatelj globalnih rješenja za usluge
 sveobuhvatan pristup za zajedničke usluge
 manje birokracije, bolja kvaliteta usluga

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox