Prosječna neto plaća u Zagrebu je 6.426

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za prosinac prošle godine iznosila je 6.426 kuna, što je za 33 kune ili nominalno za 0,5 posto manje nego za isti mjesec godine prije, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Na mjesečnoj razini, prosječna je zagrebačka neto plaća za prošlogodišnji prosinac u odnosu na onu za studeni bila manja za 440 kuna ili nominalno za 6,4 posto, pri čemu treba imati u vidu da su na visinu prosječne plaće isplaćene za studeni utjecale isplate božićnica. Za razdoblje od siječnja do prosinca prošle godine prosječna je neto plaća u Zagrebu iznosila 6.395 kuna, što je nominalno povećanje za 1,7 posto u odnosu na godinu prije.

Prema pojedinim djelatnostima, najviša je prosječna neto plaća za prosinac prošle godine u Zagrebu isplaćena u upravljačkim djelatnostima, savjetovanju u vezi s upravljanjem, od prosječnih 13.195 kuna. Slijede promidžba ili reklama i propaganda te istraživanju tržišta sa 10.856 kuna i vađenje sirove nafte i prirodnog plina s prosječnom neto plaćom za prosinac od 10.362 kune.

Najniže su pak prosječnu neto plaće za prosinac u Zagrebu imali zaposleni u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika, u iznosu od 3.171 kunu, potom u zaštitnim i istražnim djelatnostima 3.268 kune, u proizvodnji odjeće 3.359 kuna, preradi drva 3.484 kune. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox