Prosječna primanja u kolovozu

Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku za razdoblje od siječnja do kolovoza prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u tvrtkama iznosila je 5.507,00 kn, što je u odnosu na isto razdoblje 2012. nominalno više za 0,8%, ali realno niže za 2,2%.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za kolovoz ove godine iznosila je 5.513 kn, što je nominalno 0,2%, a realno 0,1% više u odnosu na srpanj, objavio je Državni zavod za statistiku.

No, u odnosu na kolovoz prošle godine, prosječna neto plaća za osmi mjesec ove godine bila je nominalno niža 0,5%, a realno za 2,4%.

Među pojedinim djelatnostima, najveća prosječna neto plaća za kolovoz isplaćena je u zračnom prometu i iznosila je 10.360 kuna.

U promidžbi (reklami i propagandi) prosječna plaća za kolovoz iznosila je 9.227 kuna, a u računalnom programiranju 8.540 kuna.

Najniže prosječne neto plaće za kolovoz isplaćene su u proizvodnji odjeće, u iznosu od 2.902 kune, potom u proizvodnji kože i srodnih proizvoda 3.076 kuna i u zaštitnim i istražnim djelatnostima 3.139 kuna.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za kolovoz ove godine iznosila je 7.933 kune, što je nominalno rast od 0,1%, dok je realno ostala ista u odnosu na srpanj. (PS/LP)

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: www.profitiraj.hr/novosti/koliko-su-hrvati-prosjecno-zaradivali-u-kolovozu/

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox