Proslava 1. svibnja u Maksimiru bez sindikata

Ovogodišnje obilježavanje 1. svibnja, međunarodnoga praznika rada u Maksimiru prolazi bez sindikata, uz prosvjed 100-tinjak tzv. facebook prosvjednika, te uz standardni besplatni grah i zabavno-glazbeni program.

 

Čelnici sindikalnih središnjica jutros su položili vijenac na Križ za poginule branitelje na Mirogoju, te potom došli u Maksimir kao obični posjetitelji.

Želimo maksimalno iskoristiti izbornu godinu i u pregovorima s Vladom dobiti ono što smo uzaludno tražili prethodnih godina, stoga nam sada ne trebaju prosvjedi - rekao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, dodajući kako "sindikati pragmatično koriste situaciju".

 

Umjesto sindikalaca zato su danas u Maksimir došli prosvjedovati facebook prosvjednici

Dolazak 100-tinjak prosvjednika na veliku maksimirsku livadu gdje se na velikoj pozornici odvija glazbeni program nije, međutim, izazvao veći interes posjetitelja koji su nastavili pratiti program ili stajati u redovima za besplatni grah.

Ovogodišnju proslavu 1. svibnja organizirao je Grad Zagreb, a gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je, kao i prethodnih godina, u podjeli 37 tisuća porcija graha građanima. Osim njega, od političara je u Maksimiru danas viđen i šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji je prolaznicima dijelio crvene karanfile. (Hina/DK)

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox