Proslavite Međunarodni dan kave uz novitete iz NESCAFÉ asortimana

Na pitanje bez čega ne mogu zamisliti jutro, većina nas će jednoglasno odgovoriti – bez šalice kave. No, jeste li znali da se 01. listopada obilježava Međunarodni dan kave koji okuplja sve ljubitelje ovog najpopularnijeg napitka na svijetu? Stoga ne čudi kako je kompanija Nestlé posvećena cilju da ljubiteljima kave osigura najbolje iskustvo još od 1938. godine. Da u tome uspijeva dokazuje podatak kako se širom svijeta dnevno popije čak 475 milijuna šalica NESCAFÉ kave.


U Hrvatskoj, kava je jedna od omiljenih napitaka. O njezinoj popularnosti najbolje govori podatak da čak 93% Hrvata u dobi od petnaest godina pa nadalje pije kavu. U prosjeku popiju dvije šalice kave dnevno, od čega je barem jedna ona u kojoj uživaju kod kuće.*

Konzumaciju kave povezujemo uvijek s kofeinom, dok šalica kave sadrži čitav niz aktivnih supstanci koje joj daju specifičan miris i okus, ono nešto, zbog čega je omiljeni napitak. Prava blagodat kave leži u tome što osim kofeina sadrži brojne biološki aktivne spojeve, a neki imaju snažnu antioksidativnu aktivnost, njih čak 1.000 pridonosi aromi kave. Iako svi pričamo o kofeinu, kava je puno više i jedno od najkompleksnijih pića na svijetu. Na to utječe vrsta kave, podneblje uzgoja, zrelost zrna, način i duljina prženja istaknula je Koraljka Novina Brkić, nutricionistica kompanije Nestlé.

Kako bi ljubitelji ovog aromatičnog napitka u udobnosti svog doma što kvalitetnije uživali u omiljenoj šalici svog napitka i na Međunarodni dan kave, NESCAFÉ je na našem tržištu nedavno predstavio nove proizvode u limitiranom izdanju, NESCAFÉ Gold Origins – Sumatra, NESCAFÉ Gold Origins Uganda-Kenya, NESCAFÉ Classic Ivory Coast s jedinstvenim geografskim podrijetlom i unaprijeđene recepture NESCAFÉ Gold Cappuccina i NESCAFÉ 3u1.

NESCAFÉ Classic Ivory Coast dolazi u limitiranom izdanju, a čini ju izuzetnom snažna aroma Robusta kave koja raste na 500 metara nadmorske visine u planinskoj regiji Montagnes u Obali Bjelokosti. NESCAFÉ Gold Origins Indonesian Sumatra kava će iznenaditi okusne pupoljke neočekivano aromatičnom dimljenom aromom 100% Robuste koja raste visoko u tropskoj džungli Indonezije. Za ljubitelje blažih nota predstavljena je i NESCAFÉ Gold Origins Uganda-Kenya kava u kojoj se kombiniraju zrna Arabice iz Kenije s okusom odvažnih zrna Robuste iz Ugande. Svi koji preferiraju jedinstvene okuse uživat će u unaprijeđenoj recepturi NESCAFÉ Gold Cappuccina u kojima se nalaze posebno odabrana, pažljivo pržena zrna kave, prirodne arome i svježe mlijeko. Sve što je potrebno je dodati vruću vodu i opustiti se u omiljenom naslonjaču u dnevnom boravku uz kavu s raskošnom baršunastom pjenom.

Kroz globalnu inicijativu nazvanu " NESCAFÉ Plan“ do sada je uloženo 550 milijuna švicarskih franaka u projekte s jednim ciljem: osigurati da je sva kava odgovorno uzgajana. Osim toga, ulažu se veliki napori u smjeru zaštite okoliša, pa je tako kompanija postavila pred sebe postavila cilj da će do 2025. godine 100% pakiranja biti od materijala koji će se moći ponovo iskoristiti ili reciklirati. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox