Prosvjed radnika: Spasimo Jadrankamen

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Radnici Jadrankamena, njih tridesetak, jutros se okupilo ispred ulaza u poduzeće u Pučišćima na Braču mirno prosvjedujući zbog, kako ističu, nezakonitog stečajnog postupka nad tom tvrtkom. 

Mirni se prosvjed održava pod nazivom "Spasimo Jadrankamen", jer je, smatraju prosvjednici i sindikalni čelnici te tvrtke, krajnji cilj stečajnog postupka "likvidacija" Jadrankamena i njegova prodaja, a sa čime se radnici ne slažu. Bivši vlasnik Jadrankamena Bruno Orešar po zakonu gubi u stečaju sva prava u tvrtki ali to, nažalost, nije slučaj u našoj tvrtki jer konce u stečaju Jadrankamena i sada vuče Bruno Orešar, što je apsurd, tvrdi predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić.

Izvjestio je kako su sindikati Jadrankamena dogovorili buduće zajedničke nastupe sa sindikatima splitskih tvrtki Uzor i Monter kojima je vlasnik također bio Bruno Orešar, a sada su u stečaju. Imamo podatke da Bruno Orešar duguje 1,5 milijardi kuna poreza, no unatoč tomu on se mirno šeće, rekao je Drpić. Prosvjedu radnika Jadrankamena pridružilo se i više predstavnika bračkih braniteljskih udruga, a osiguravaju ga policijske snage.

Iz Splita su došli pripadnici intervencijskih policijskih snaga koji su zajedno s temeljnom policijom s Brača u tvrtku jutros uveli šefove, odnosno poslovođe Jadrankamena čiji smo mi ulazak imali namjeru spriječiti jer oni su opljačkali Jadrankamen. Mi smo prijavili policiji naš mirni prosvjed i nismo se željeli sukobljavati s policijom jer to je hrvatska policija koja radi svoj posao, kaže Drpić.

Slab odaziv na današnji mirni prosvjed sindikalisti, uz kišu, tumače i angažmanom mnogih radnika Jadrankamena koji imaju masline na berbi maslina. Mirni će prosvjed trajati danas do 15 sati, a nastavit će se i sutra, najavio je Drpić. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox