Provokativno i s visoka - metoda istražnog povjerenstva

Članovi istražnog povjerenstva poveli su se za metodom provokacije, navodi Jutarnji list. No bivši premijer, autoritativnog držanja te netrpeljivog odnosa prema svima i svemu što mu ne povlađuje, nije zagrizao na udicu sitnijih riba.

Predsjednik povjerenstva, Rolf Holub, zastupnik Zelenih u parlamentu, bio je upućen u najčešće ime hrvatskih viceva koje je ujedno i ime Sanaderovog premijerskog prethodnika te se u svom obraćanju ispitaniku njime i koristio. Ipak, Sanader ga je mirno ispravljao - Ne zovem se Ivica, nego Ivo. Holub je čak postavio i pitanje godine iz 2009. - Zbog čega ste otišli s mjesta premijera? No, odgovor je ostao i ovaj put slovenska blokada, EU i šok.

Volite li više gotovinu ili kartice? - bilo je još jedno u nizu šikaniračkih pitanja, no željena reakcija je izostala. Sanader se požalio da je upit ispod svakog nivoa, prenosi Jutarnji list. Pokazalo se da su austrijski političari ipak nedorasli jednom balkanskom kapitalcu, a Sanaderov odvjetnik, Werner Suppan, tek se jednom uključio u ispitivanje. Istaknimo, ono što se često zaboravlja, a bivši premijer to nije propustio izreći na ispitivanju - Moja najbliža politička suradnica i najbliža prijateljica bila je moja zamjenica Jadranka Kosor. (MŠ)


 

Izvor: tiskano izdanje Jutarnjeg lista, 23. prosinca 2010., broj 4478

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox