Prvi hrvatski trgovački lanac dobio vrijednu nagradu struke zbog sigurnosnih mjera

PEVEX je izabran kao tvrtka koja je implementirala „najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice“ za svoj projekt uvođenja termalnih kamera u prodajne centre.

Trgovački lanac PEVEX među prvima je u svibnju ove godine u sve svoje prodajne centre postavio ovaj visokotehnološki sustav zaštite kako bi dodatnom opremom zaštitio kupce i zaposlenike od širenja koronavirusa. Kamere u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Snimi li kamera povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm o čemu se diskretno informira kupca, a PEVEX mu uz dezinficijens osigurava zaštitnu masku i rukavice., rečeno je u obrazloženju dodijeljene nagrade u Opatiji u četvrtak, 1. listopada 2020.

Nagradu je uručila Dinka Rajčić, potpredsjednica Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a preuzeo ju je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave PEVEX-a.

U ime svih zaposlenika PEVEXA zahvaljujem vam se na ovoj nagradi. Drago nam je da je i struka prepoznala značaj uvođenja visokotehnoloških mjera zaštite u sve naše prodajne centre, njih 26 diljem Hrvatske. PEVEX je, prema saznanjima, prvi trgovački lanac u cijeloj Europskoj uniji koji je uveo termalne kamere. Stalno promišljamo koje dodatne sigurnosne mjere možemo uvesti kako bi se naši zaposlenici osjećali što sigurnije na radnom mjestu, a naši kupci pri kupnji. Da se sigurna kupnja može osigurati i u vrijeme pandemije pokazuju i 4 ankete koje smo proveli među našim kupcima. Izrazito zadovoljstvo PEVEXOVIM zaštitnim mjerama u svakoj anketi je potvrdilo oko 90 posto ispitanika. Do sada smo u zaštitne mjere uložili oko 2 milijuna kuna, a sigurnost rada i kupnje i dalje nam ostaju u vrhu prioriteta poslovanja., rekao je Lovrinčević prilikom preuzimanja nagrade.

Niz zaštitnih mjera

Podsjetimo, beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza u svakom od 26 PEVEX-ovih prodajnih centara, a na kojem si kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice.

Kao zadnju od novih zaštitnih mjera PEVEX je uveo zamagljivače Nebulo-Igeba, uz zaštitnu opremu (odjela, maske, rukavice..) za svih 26 prodajnih centara. Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike budući da pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija.

Termalne kamere i zamagljivači naći će se i u najnovijem prodajnom centru PEVEX-a u Slavonskom Brodu čije je otvorenje planirano za 7. listopada ove godine. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox