Prvi poslovni radio, poslovniFM®, počinje svoj medijski put


Prvi poslovni radio, prvi internetski poslovni e-radio u ovom dijelu Europe, poslovniFM, počinje svoj medijski put prvog dana kalendarskog ljeta, u petak 21. lipnja 2019., točno u podne.


Izuzetno visoka kvaliteta novinara i urednika od poslovnog kalibra, u kombinaciji s mladim snagama, slušateljstvu će donijeti široku lepezu emisija i sadržaja, tematski jasno novinarski profiliranog i slušatelju usmjerenog na davanje informacija dodane vrijednosti, riječju dobrih poduzetničkih i afirmativnih priča.

Spajajući tradicionalnost najstarijeg medija (radija) sa suvremenim digitalnim platformama, poslovniFM djeluje i kao prvi poslovni e-radio, sa sadržajem na zahtjev (on demand), cjelokupan sadržaj bit će dostupan na mrežnom mjestu www.poslovniFM.com na kojem će biti podcast svih emisija, poslovni sadržaj koji slušate kada i gdje želite.

Nastao kao izraz želje da se dobre priče i događanja, kao i uspjesi poduzetnika, predstave širokom krugu ljudi, posebno i zato što u današnjim mainstream medijima gospodarstvo i poduzetništvo ne dobivaju količinu prostora koja bi bila u skladu s njihovom snagom i značenjem, poslovniFM već prvog dana objavljuje tri izuzetne emisije:

Ritam posla, emisija u kojoj s urednicom i voditeljicom Lidijom Kiseljak razgovara Branko Roglić, osnivač i vlasnik Orbica

Turizam 385, emisija u kojoj o kineskim ulaganjima u Hrvatsku, naročito u turizam, s urednicom i voditeljicom Sanjom Plješa razgovaraju Ernest Svažić, načelnik općine Krapinske toplice i Jasna Vukas, predsjednica Udruge Marco Polo

Osiguraj (se za) mirovinu..., emisija u kojoj s urednicom i voditeljicom Marijanom Matković razgovara Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.

Osnivač i glavni urednik sustava koji će svoje aktivnosti provoditi pod brendom poslovniFM, Darko Buković, ističe kako zna često reći prvi se pamte, jer su najhrabriji i drugačiji.

„Godinama stjecano gospodarsko-medijsko iskustvo, neizbježno me usmjerilo stvaranju snažnog, proaktivnog medija koji je i više od toga – poslovniFM je mjesto koje osluškuje i donosi zvuk dobrog posla. Istodobno, suvremena tehnološka dostignuća i mogućnosti koje pruža globalna mreža (internet), natjerali su nas da razmišljamo brže. Brže, ali ne na brzinu!

Poslovno novinarstvo danas je, usudim se reći, možda zadnja oaza pravog analitičkog, kvalitetnog novinarstva. Upravo zato htio sam stvoriti projekt u kojem će poduzetnici, oni koji stvaraju i zapošljavaju, imati svoj medij. Mjesto na kojem i kroz koje će i međusobno komunicirati“, ističe Buković te dodaje da poslovniFM na jednom mjestu inaugurira
3P model komunikacije – poSLUŠAJ proČITAJ poGLEDAJ, čime postaje jedinstvenim medijskim iskorakom u korist gospodarstva.

PoslovniFM mjesto je na kojem će se podizati kultura razgovora o poslu i poslovanju, mjesto dobrih poduzetničkih priča. Svima nam nedostaje razgovora, pa i sučeljavanja mišljenja…, ali kroz razgovor. I tako je nastala vrlo bogata programska shema. Sama imena emisija govore o obuhvatu djelatnosti, jer za nas je sve posao – tako su i postavljene emisije: Turizam 385, Bizkultura, Anamneza, Ritam posla, Osiguraj se… za mirovinu, Agrobiz, Energetski tjedan, Poslovna žena, Financijska industrija, Klub analitičara, Priča iz obrtničkih radionica, Tehnobiz, EUraport, Lokalno je globalno, Iseljeni uspjeh, Slušaj sebe, te prva emisije o mladima i poslovanju – Teenbiz, emisije Recikliraj, Društvena strana poslovanja, Posao i kućni ljubimci i druge.

Posebno nas veseli suradnja s istaknutim medijskim stručnjacima, pa tako mogu najaviti i emisiju Brend forum koju će voditi dr. Božo Skoko, emisiju Sendvič u kojoj će dva urednika iz drugih medija imati jednog gosta/gošću, a u programskoj je shemi i emisija Senior, koju smo nazvali i životni intervju ili razgovor s osobama koje su možda papirom u mirovini ali elanom i pameću profesionalci od kojih treba učiti i čiji savjeti mogu biti dodana vrijednost svakome poslu. Tu su i emisije Dizajn ordinacija, Poslovni kvadrat, a svoje mjesto u programu imat će i mjesečna emisija Kultura komuniciranja Kuka, prva i jedinstvena emisija o kreativnoj industriji – marketingu, komunikaciji, radu kreativnih agencija, kao i onih za strateško komuniciranje i odnose s javnošću (PR).

Takav visokvalitetan sadržaj, bit će bez naknade dostupan za emitiranje i radijskim postajama koje pokažu interes za objavu. A sav sadržaj bit će dostupan i posredstvom društvenih mreža.

Igor Pureta, Ljiljana Kukec, Sandro Kraljević, Nikola Nikšić, Jean-Pierre Maričić, stalni su kolumnisti koji će svojim aktivnim promišljanjem i objavama u sklopu BizBloga na mrežnoj stranici www.poslovnifm.com/bizblog  biti dodana vrijednost svakom čitatelju.

Ljestvica je visoko podignuta, u studiju 1 e-radija poslovniFM obavljaju se intenzivna svakodnevna snimanja i priprema programskih materijala. Misija i strategija sustava poslovniFM ima za cilj okupiti vrhunske profesionalce, poslovne novinare, urednike i voditelje koji, uz ostalo, znaju i postavljati prava pitanja. A to sigurno znaju Sanja Plješa, Gordana Gelenčer, Marijana Matković, Lidija Kiseljak, Sveto Sarkanjac, Miroslav Kuskunović, Dea Olup, Goran Šikić, Branimir Perković, Zvonko Šeb i Darko Buković. Bit će tu, najavljujemo, i novih imena, ali do snimanja njihovih prvih emisija neka to ostane mala tajna. (PS/SŠ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox