Prvi sabor Hrvatskih laburista - Stranke rada

Na prvom izbornom Saboru Hrvatskih laburista - Stranke rada koji se danas održava u Zagrebu predsjednik te stranke Dragutin Lesar najavio je da će ta stranka na parlamentarne izbore izaći sama.

 

"ne u vlast pod svaku cijenu, i ne u vlast sa svakim"

Istaknuo je da se laburisti obraćaju samo onima koji žive od svoga rada, od svoga minuloga rada i onima koji nemaju mogućnost da od njega žive, te onima koji žele svoj glas dati za, a ne da glasuju za jedne da bi bili protiv drugih, a onda na sljedećim izborima za druge da bi bili protiv prvih.

Lesar je rekao da su vladajući HDZ i partneri "mišlju, riječju, djelom počinili grijehe za koje oprosta nema".

 

Ocijenio je da je ova vlast u osam godina stala i ostaje na strani interesa bankarskog lobija

Pitao je hoće li Hrvatska biti jedina članica EU u kojoj poslodavci ne moraju isplaćivati plaće, i ne moraju plaćati socijalne doprinose.

Ustvrdio je i da je "najava o pretvaranju Zakona o pravima branitelja u ustavni zakon pokušaj da se cijela izborna kampanja svede samo na svrstavanje da je netko tobože za, a netko tobože protiv branitelja". To je laž, prljava obmana i pokušaj prljave prevare biračkog tijela od strane HDZ-a i njegovih satelita - rekao je Lesar.

Kazao je da u hrvatskom Ustavu nema riječi radnik. Ako će ustrajati na tome onda imamo legitimno pravo zahtjevati da radnička prava budu ustavna kategorija, a ne da svaka nadolazeća vlast običnom većinom to sakati - rekao je. (Hina/DK)

Foto: Davor Puklavac/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox