Pukla ljubav HŽ-a i ZET-a: Poskupljuje radnički pokaz

Suradnja ZET-a i HŽ-a je prekinuta i više se neće moći kupiti zajednički pokaz za prijevoz što znači da će radnici koji žive izvan Zagreba za dvije odvojene karte plaćati više od 60 posto, piše portal danas.net.hr.

Pokaz ZET-a koji je vrijedio i u vlakovima dosada se plaćao 319 kuna. Od sljedećeg tjedan, mjesečna karta će se plaćati tako da će radnici koji ovise o prijevozu vlakom i tramvajem, odnosno autobusom, morati dati 290 kuna za ZET-ov pokaz, a za relaciju primjerice Vrapče-Glavni kolodvor morat će platiti dodatne 232 kune za pokaz HŽ-a. Ukupno 522 kune mjesečno. Nove cijene počinju vrijediti od 7. ožujka.

Renato Humić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza rekao je kako HŽ, ZET i Grad Zagreb više neće surađivati. Zbog gubitka od dva milijuna eura u protekla dva mjeseca HŽ se odlučio na ovaj potez te da će ponuditi popust od 15 posto.

U HŽ tvrde kako je glavni krivac grad koji je ukinuo subvencije za radnički pokaz zbog čega HŽ ima gubitke. Iako postoje naznake da bi moglo doći do dogovora između ZET-a i HŽ-a, do poskupljenja će svejedno doći. (jk)

 

 

Izvor: www.danas.net.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox