Pula: Civilno društvo u Hrvatskoj 2016. - vizija, strategija i akcija

U Puli će se od 26. do 28. svibnja 2011. godine održati manifestacija Dani udruga 2011. koju organizira Ured za udruge Vlade RH u suradnji s TACSO – uredom tehničke pomoći organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, najavljeno je na konferenciji za medije u prostorijama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

 

Manifestaciju Dani udruga 2011. najavile su upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Kristina Bulešić Stanojević, savjetnica TACSO Projekta u Hrvatskoj (Tehnička pomoć organizacijama civilnoga društva) Aida Bagić i zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi.

Ovogodišnji Dani udruga bavit će se temom Civilno društvo u Hrvatskoj 2016. - vizija, strategija i akcija,  a organizatori su istaknuli da je ujedno i cilj ovogodišnjih Dana udruga 2011. stvoriti prostor i vrijeme za sudionike i sudionice da razgovaraju i kreativno oblikuju prijedloge za viziju razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj te tako pridonesu nacrtu prijedloga Nacionalne strategije i akcijskog plana za razdoblje od 2012. do 2016. godine. Također, na press konferenciji je istaknuto kako će se tijekom trećeg dana održavanja Dana udruga 2011., u subotu 28. svibnja obilježiti i Europska godina volontiranja 2011. čime se Republika Hrvatska u tekućoj godini pridružuje državama Europske unije u obilježavanju 2011. kao Europske godine volontiranja. 

Manifestacija Dani udruga 2011.: Civilno društvo u Hrvatskoj 2016. - vizija, strategija i akcija osmišljena je kao konferencija u sklopu koje će sudionici, njih dvjestotinjak iz svih dijelova Hrvatske, raditi u skladu s metodom otvorenog prostora (eng. Open space technology) koja omogućuje grupno promišljanje složenih tema i postizanje značajnih rezultata u kratkom vremenu. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox