Pula: Državna tajnica posjetila gradilište budućega ŽDO-a

Državna tajnica Ministarstva pravosuđa Barica Novosel obišla je danas u Puli gradilište gdje je u tijeku rekonstrukcija zgrade bivše vojarne Istarskih brigada za potrebe županijskoga i općinskoga državnog odvjetništva te zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda.

 

Obnova stare vojarne počela je prije dva tjedna, a te će se ustanove smjestiti na oko tri tisuće četvornih metara u prizemlju i na prvome katu. Realizacijom toga projekta, kako se danas čulo, omogućit će se njihov kvalitetan rad. U sklopu naše reforme pravosuđa uvijek radimo nekakav pritisak na sudove, na ljude, na odvjetništvo, a puno im manje osiguravamo uvjete za ispunjenje zadataka koji se od njih traže - istaknula je Novosel i izrazila zadovoljstvo projektom u Puli čiji je investitor Ministarstvo pravosuđa. Novac je osiguran zajmom Svjetske banke za obnovu i razvoj za projekt potpore pravosudnom sektoru, a ugovoreni radovi vrijedni su oko 15,5 milijuna kuna.

Aktivnosti u sklopu projekta potpore pravosudnom sektoru usmjerene su na jačanje učinkovitosti sudbenog sustava, državnog odvjetništva te upravljačkih funkcija Ministarstva pravosuđa. Zgrada bivše vojarne, kako je najavljeno, trebala bi biti obnovljena za godinu dana, a korisnicima će omogućiti kvalitetniju uslugu. Osim toga, njezinim uređenjem bolje će izgledati i gradsko središte. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox