Putevima Šeherezade... u Zagrebu

Bergüzar Korel i Halit Ergenç, publici poznatiji kao Šeherezada i Onur iz serije „1001 noć", uputili su se u turističko otkrivanje Zagreba. Pod budnom paskom turističkih eksperata, slavni dvojac upoznao se s povijesnim i modernim specifičnostima našeg glavnog grada.

Jutros su se iz svoje stalne baze tijekom boravka u Hrvatskoj, zagrebačkog hotela Westin, popularni glumci s turističkim vodičem uputili u razgledavanje Zagreba. Prva lokacija obilaska bila je Gradska kavana gdje ih je dočekala Amelia Tomašević, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te im uručila prigodne poklone. Tijekom doručka, Branko Ognjenović, naš vodeći gastro ekspert i izbornik hrvatske kuharske reprezentacije proveo ih je kroz priču o gastronomiji Hrvatske servirajući im doručak koji je obuhvatio sve naše regije (paški sir, paštetu od plave i bijele jadranske ribe, zlijevanku, fritule i ostale hrvatske delicije).

Uslijedio je razgled zagrebačke katedrale, posjet Gornjem gradu gdje su se posebno oduševili Markovim trgom, a ugodno i opušteno druženje završilo je pričom o povijesti kravate u salonu CROATA u Oktogonu. Goste je posebno iznenadila i razveselila priča o ispreplitanju turske i hrvatske povijesti kravate, kao i atraktivni pokloni s motivima glagoljice i hrvatskog pletera. Bergüzar Korel je osobito ganula ručno šivana kravata za sina.

Kako bi se detaljno upoznali sa svim ljepotama Hrvatske, Iva Balent, direktorica marketinga Agrokora uručila im je poklon putovanje u ime putničke agencije Atlas. Riječ je o desetodnevnom putovanju koje će ih u odabranom terminu voditi u otkrivanje ljepota kontinentalne Hrvatske, Istre i Dalmacije. Tijekom narednog posjeta razgledat će mnoštvo kulturnih znamenitosti, prirodnih ljepota, detaljnije se upoznati s hrvatskom gastronomijom i enološkom ponudom. Omiljeni Onur, s neskrivenim je oduševljenjem izrazio zadovoljstvo što će još jednom imati priliku posjetiti Hrvatsku, zemlju koja ga je u tako kratkom roku uspjela osvojiti. (PS/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox