Putin se boji Jadranke ili samo ignorira Hrvatsku?

Ruski premijer, Vladimir Putin, napravit će kratku turneju po regiji u kojoj neće naći vremena za Hrvatsku. Boravit će u Ljubljani i Beogradu, a Zagreb, koji je usput, će preskočiti. Takav plan puta budi sumjne, piše net.hr. Možda je došlo do pogoršanja odnosa između dvije zemlje, ili se Putin boji Jadranke zbog njenog odnosa prema muškarcima (Platini, Sanader, Šuker...)?

Nedolazak Putina u Hrvatsku se poklopilo s objavom Aeroflota da ove godine neće imati izravne letove iz Moskve za Dubrovnik, a što je bilo najavljeno za razdoblje od 27. svibnja do 29. listopada, piše net.hr. Sve je to ide na ruku špekulantima koji tvrde da iz Rusije s ljubavlju ništa ne dolazi u Hrvatsku, iako diplomatskih izvori to opovrgavaju.

Bogoljub Lacmanović, čelnik Centra za međunarodne analize, slaže se glede viđenja da nema nikakvog pogoršanja hrvatsko-ruskih političkih odnosa, piše net.hr. To je pak posljedica toga što se Hrvatska strana ne drži obećanja i prethodnih dogovora - podsjeća Lacmanović na nerealizirane projekte: Družbe Adrija, Južnog toka i turističkog kompleksa Haludovo, te nadodaje da je Putinovo preskakanje Hrvatske odraz lošeg poslovnog rejtinga Hrvtaske u ekonomskim krugovima u Rusiji.(mš)

 

 

Izvor: www.net.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox