PUZ: Privedeno 17 osoba na Zagreb prideu

Tijekom 10. Zagreb pridea, poslijepodne u središtu Zagreba, privedeno je 17 osoba zbog verbalnog vrijeđanja sudionika gay parade na temelju njihove spolne pripadnosti te nošenja transparenata neprimjerenog sadržaja, izjavila je za Hinu glasnogovornica PUZ-a Jelena Bikić.

 

Među privedenima je i nekoliko bez osobne iskaznice. Većih izgreda nema i za sada sve prolazi u najboljem redu, izjavila je glasnogovornica Bikić.

Na Zagreb prideu je oko 2 tisuće sudionika i građana koji su se priključili, doznaje se od glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslava Borovca. Na upit koliko policajaca osigurava povorku, Jelena Bikić odgovorila je kako je očekivan velik broj sudionika te je stoga povećan i broj policajac, kojih je više od 700, u odorama i u civilu.

Pripadnici rodnih manjina okupili su se oko 14 sati na Trgu žrtava fašizma odakle su u povorci krenuli u šetnju središtem grada do Zrinjevca gdje se održava javni skup s govorima i zabavnim programom pod sloganom "I budućnost je naša". (Hina)

 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox