Radnici DIOKI-ja danas prosvjeduju na Trgu bana Jelačića

Radnici Diokija danas će prosvjedovati na Trgu bana Jelačića, ispred Ministarstva gospodarstva te ispred Državnog odvjetništva odnosno USKOK-a.

Razočarani nezainteresiranošću vlasnika da se riješi problem isplate zaostalih plaća radnici DIOKI-ja odlučili su otići korak dalje. Nakon što blokirani kolosjek na Žitnjaku nije polučio rezultate svoje nezadovoljstvo odlučili su izraziti i na Trgu bana Jelačića. Razlog održavanja prosvjeda je nezainteresiranost Vlade RH za hitno poduzimanje mjera za spašavanje Diokija i dugoročno osiguravanje egzistencije radnika, ističu iz Stožera Diokija. 

Radnici, ujedinjeni u Stožer za obranu Diokija, i podržani od svih sindikata koji djeluju u tvrtki i udruge branitelja okupit će se u 10,30 sati na Trgu hrvatskih velikana, kod HNB-a, odakle će krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje je prosvjed najavljen za 11 sati. Nakon toga uputit će se prema Ministarstvu gospodarstva i Državnome odvjetništvu Republike Hrvatske.

Iz Stožera za obranu Diokija ističu i da će blokada industrijskog kolosijeka na Žitnjaku trajati do ispunjenja zahtjeva tj. isplate neisplaćenih pet plaća. Radnici Diokija od srijede blokiraju dio kolosjeka koji prolazi kroz krug te tvornice na Žitnjaku. (Hina/HT)

 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox