Radnici Jadrankamena prekinuli štrajk

Skupština sindikata Jadrankamena u Pučišćima na Braču odlučila je privremeno prekinuti opći štrajk u svim radnim jedinicama te tvrtke i radnici od danas ponovno rade, a štrajk je prekinut nakon što je od predsjednika Uprave Vedrana Vilovića stiglo pisano jamstvo o stavljanju izvan snage njegove nedavne odluke o izvanrednom otkazu dvojici radnika, izvjestio je Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata u Jadrankamenu.

Drpić je objasnio kako je na jučerašnjem sastanku predstavnika sindikata s Vilovićem dogovoreno da će on ukinuti svoju raniju odluku o izvanrednom otkazu dvojici radnika, ali odluka o privremenom prekidu općeg štrajka donesena je tek nakon što je stiglo i pisano jamstvo predsjednika Uprave.

Na privremeni prekid općeg štrajka smo se odlučili, jer je Jadrankamen zbog jednoipomjesečnog štrajka došao u tešku financijsku situaciju te je prijetila opasnost stečaja tvrtke. No, mi ćemo obnoviti štrajk, ako se ne ispune naši raniji zahtjevi da se isplate zaostale plaće te da Vilović ukine i svoju raniju odluku o davanju otkaza 28-rici radnika, rekao je Drpić. Dodao je kako će sindikati o rješavanju tih nesuglasica nastaviti pregovarati s Upravom Jadrankamena. Radnici Jadrankamena su stupili u opći štrajk 12. prosinca lani u svim radnim jedinicama poduzeća.

U međuvremenu je štrajk bio prekinut u nekim radnim jedinicama, ali cijelo vrijeme su štrajkali radnici u pogonu u Pučišćima, da bi opći štrajk u svim radnim jedinicama bio obnovljen 23. siječnja nakon što je Vilović dao izvanredni otkaz dvojici radnika. Račun tvrtke je blokiran od 5. siječnja ove godine. Po podacima iz privremenog konsolidiranog nerevidiranog financijskog izvješća, Jadrankamen je prošlu godinu završio s gubitkom 21,1 milijun kuna. (Hina/HT)

 

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox