Radnici Jadrankamena stečajnog upravitelja gađali jajima

Cijelo jutro traje opsadno stanje u Pušićima na otoku Braču gdje je policija kontrolirala radnike Jadrankamena koji su prosvjedovali protiv stečajnog upravitelja Ive Bučana, piše net.hr

 Radnike Jadrankamena policija je pokušala spriječiti u prosvjedu te im rano ujutro blokirala prilaze kućama. Povod za prosvjed bio je dolazak stečajnog upravitelja Ive Bučana u upravnu zgradu Jadrankamena. Nakon što je Bučan došao prosvjednici su ga gađali jajima kad je izlazio iz Upravne zgrade, ali nisu ga pogodili. U naguravanju s policijom razbijena su vrata zgrade, a gospođa Ruža pretpostavlja da je provaljeno i u urede Jadrankamena, jer Bučan nema ključ. 

Glasnogovornica Marina Kraljević-Gudelj je za Danas.hr je u 11.30 sati potvrdila da je u službene prostorije dovedeno deset osoba koje su pružale otpor i onemogućavale policiju u osiguravanju ulaska stečajnog upravitelja u Jadrankamen. Također, potvrdila je da je intervenirala Hitna pomoć, koja je pomogla dvjema osobama kojima je u jednom trenutku pozlilo. 

Također, Kraljević-Gudelj je ranije kazala da je u Pučišća poslan tek jedan vod interventne policije. No, na teren su poslani policajci iz drugih postaja na Braču. Što se tiče privođenja Marka Eterovića, kazala je da informacija još nije potvrđena, ali da je on navodno priveden zbog vozila koje treba ući u spisak stečajnog upravitelja. 

Sutra radnici nastavljaju s poslom

Čelnik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonći Drpić za Danas.hr je oko 12.30 sati kazao kako se policija razišla, da je Bučan otišao, i da će radnici sutra normalno otići na posao.  Sutra nam je normalni radni dan, idemo na posao, ako se on (Bučan) pojavi napustit ćemo radna mjesta, kazao je Drpić, dodavši kako očekuju i neka rješenja iz Zagreba, odnosno od Vlade. Kaže da se u rješavanje njihovog problema mora uključiti država, jer iako Jadrankamen jest privatna tvrtka, raspolaže državnim resursima.  Stečaj Jadrankamena se mogao dogoditi samo u ovoj ludoj državi, ali se dogodio, i to zbog ove indiferentne vlasti. To može i vrtićko dijete riješit, postavi se krizni menadžment i dogovori se s vjerovnicima, a ne ić u stečaj, kazao je Drpić. 

Drpić je za vrijeme prosvjeda bio zatvoren u kući, jer se bojao da bi i on mogao biti uhićen kao i kolega mu Marko Eterović. Kazao je da mu je pred kućom jutros u 5 sati bilo 5-6 policajaca, te iz kuće nije htio izaći dok ne stignu novinari 'pa neka ga pred njima uhite'. Na gladne radnike šalje se policija, a lupeži slobodno šeću, kazao je. (HT)

 

Izvor: www.net.hr
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox