Radnici Jadrankamena žele preuzeti službene automobile

Radnici Jadrankamena na prosvjedu su zatražili od stečajnog upravitelja da im preda ključeve od službenih automobila, piše hrt.hr

Predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić od stečajnog upravitelja te tvrtke Ive Bučana zatražio je da radnicima vrati ključeve službenih vozila poduzeća koje bi oni premjestili u Pučišća. Nakon što je to Bučan odbio, Drpić je izvijestio da će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu splitskoj policiji. Najavio je da će otići u Jadrankamenov prodajni centar u Kaštelima gdje su smještena službena vozila, navodeći kako je Jadrankamen na početku privatizacije imao pet vozila, a sada petnaestak godina poslije ima 'ergelu' od 31 vozila. Mi to želimo vratiti jer je to naša imovina, rekao je Drpić.

Optužio je upravitelja Bučana da „nema pojma o Jadrankamenu“ i da ga niti radnici ne priznaju. Bučan mi je predao rješenje o stečajnom postupku nad Jadrankamenom, ali mi taj stečaj ne priznajemo, njega je zatražio predsjednik uprave Vedran Vilović da bi spasio svoju kožu, rekao je Drpić koji tvrdi da nije potreban stečaj, već da se problem u toj tvrtki može riješiti za nekoliko dana.  S pravim predsjednikom uprave te jednim ekonomistom i menadžerom za sedam dana mogu se riješiti problemi Jadrankamena, kaže Drpić.

Tvrdi da je većinski vlasnik Jadrankamena Bruno Orešar "uz pomoć države i bivše vlasti opljačkao Jadrankamen". Bruno Orešar nikada nije kupio Jadrankamen, nego nam ga je oteo, kazao je Drpić, što je popraćeno burnim pljeskom i uzvicima odobravanja prosvjednika. Sindikalni povjerenik u Dalmacijavinu Lukica Bucat, koji se danas pridružio prosvjedima radnika Jadrankamena, u izjavi novinarima zamjerio je sindikalnim čelnicima da su neosjetljivi na radničke teškoće.  Nije dovoljno o poteškoćama radnika raspravljati samo na Gospodarsko-socijalnom vijeću, nego je potrebno doći među radnike, na ovakve prosvjede i vidjeti teško stanje radnika, kazao je Bucat. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox