Radnici Održavanja vagona traže plaće i najavljuju prosvjed

Foto: Shutterstock

Sindikat hrvatskih željezničara (SHŽ) zatražio je da se do kraja studenoga isplati plaća za listopad radnicima poduzeća Održavanje vagona, prijeteći u protivnom javnim prosvjedima. 

Sindikat traži isplatu plaće najkasnije do 30. studenoga, a ne bude li do tada isplaćena, taj će dan organizirati prosvjed u sjedištu tvrtke u Strojarskoj ulici u Zagrebu. Potom će, kako se najavljuje, 4. prosinca organizirati javni prosvjed ispred sjedišta HŽ-a Cargo i HŽ Putničkog prijevoza u Mihanovićevoj ulici te ispred zgrade Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, na Prisavlju.

Sindikat u pismu upućenom i ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdaš Dončiću traži da HŽ Cargo i HŽ Putnički prijevoz plate račune za obavljene radove Održavanja vagona, a radi isplate plaće za listopad. 

Radnici Održavanja vagona obavili su kontrolne preglede i popravke vagona, ali Uprava te tvrtke ni od HŽ Putničkog prijevoza niti od HŽ-a Carga to nije uspjela naplatiti, niti je iznašla bilo kakav drugi način za isplatu plaće radnicima, navode iz SHŽ-a u pismu upućenom resornom ministru i upravama triju tvrtki.

Sindikat osuđuje Upravu Održavanja vagona koja ne uspijeva naplatiti obavljeni posao, ali i uprave HŽ-a Carga i HŽ Putničkog prijevoza jer ne plaćaju naručene i obavljene radove. SHŽ, uz najavu prosvjeda ako se plaće ne isplate do 30. studenoga, poručuje da "od ovog trenutka ne može jamčiti socijalni mir radnika društva Održavanje vagona". (Hina/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox