Radnici sisačke Vodoprivrede prekinuli štrajk

Radnici sisačke Vodoprivrede prekinuli su danas štrajk nakon sporazuma koji su potpisali glavna sindikalna povjerenica Mirica Čavlović i direktor društva Dinko Brkić. Stotinjak radnika počelo je jučer štrajk zbog odluke poslovodstva Vodoprivrede da radno mjesto zaposlenika više nije u sjedištu tvrtke, nego na terenskom gradilištu bilo gdje u zemlji.

 

Prema spornoj odluci, do mjesta rada zaposlenici bi ubuduće trebali stizati vlastitim vozilom ili javnim prijevozom o svojem trošku. Uprava je tu nepravednu odluku donijela bez ikakva uporišta u kolektivnom ugovoru, izjavila je povjerenica Mirica Čavlović.
Za takvu vrstu štednje nema financijskih razloga jer uz minimalne plaće zaposlenih od 3000 kuna Vodoprivreda posluje pozitivno. Zbog toga su ogorčeni radnici zahtijevali da, kao i dosad, troškove prijevoza osigurava poslodavac.

Nakon što je ipak postignut dogovor između Uprave i sindikata, regionalni povjerenik Sindikata radnika u poljoprivredi, prehrambenoj, duhanskoj industriji i vodoprivredi Ivica Rogić rekao je kako je poslodavac preuzeo na sebe sve troškove prijevoza, pa stoga više nema razloga za nastavak štrajka. Ako poslodavac prekrši sporazum, radnici će ponovo u štrajk, zaprijetio je Rogić. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox