Radnicima Diokija plaće, vjerovnicima vlasnički udjeli

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je da je s ključnim vjerovnicima Diokija postigao sporazum po kojem će dosadašnji većinski vlasnik tvrtke Robert Ježić smanjiti svoj vlasnički udio na jedan posto, a ključni vjerovnici će svoja potraživanja pretvoriti u vlasništvo.

Obavio sam razgovore sa svim ključnim vjerovnicima i postigao sporazum, izjavio je Čačić novinarima u zgradi Ministarstva gospodarstva pred kojom prosvjeduju nezadovoljni radnici Diokija.

Očekujem da će sutra Ježić potpisati svođenje svojeg vlasničkog udjela na jedan posto, a ključni vjerovnici će svoja potraživanja pretvoriti u vlasništvo, rekao je Čačić.

Očekujem da će potom biti postavljena nova uprava i u roku sedam dana isplaćene sve zaostale plaće kako bi Dioki mogao, na drugim temeljima i na sasvim drugi način, nastaviti s proizvodnjom, dodao je Čačić. Također je najavio da će razgovore s Inom obaviti kasnije te da bi ona mogla prekinuti proizvodnju etana.

Sudeći po informacijama koje imamo, Ini proizvodnja etana nije isplativa niti je količina dovoljna, rekao je Čačić. (Hina/jk)

 

 

Foto: Patrik Macek/Pixsell

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox