Raspisana tjeralica za Sanaderom

Jutros je na MUP-ovim stranicama osvanula tjeralica za Ivom Sanaderom. Naime, USKOK je naložio izdavanje tjeralice za bivšim premijerom nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić na posebnom ročištu Sanaderu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

 

Na tom se ročištu nije pojavio branitelj osumnjičenog Sanadera. Bivši premijer za branitelja je odabrao zagrebačkog odvjetnika Matu Matića koji je izjavio da ga je Sanader angažirao putem sms poruke. O načinu obrane i pojedinostima slučaja u kojem se tereti njegovog branjenika Matić nije želio govoriti.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda predložio da se Sanaderu odredi istražni zatvor nakon što je Hrvatski sabor odobrio kazneni progon i uhićenje bivšeg premijera. Određivanjem zatvora Sanaderu stekli su se uvijeti za raspisivanje međunarodne tjeralice, a to je stvar USKOK-a koji daje nalog i policije koja tjeralicu raspisuje.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec sinoć je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno najavio raspisivanje međunarodne tjeralice. Na Interpolovim internetskim stranicama još uvijek nema tjeralice. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox