Razbijanje mitova: Što zapravo znače oglasi za posao?

Vidjeli ste oglas za posao u kojem se traži copywriter, product manager i slično, no niste bili sigurni koga točno poslodavci traže? Vrijeme je da stanemo na kraj predrasudama u oglasima za posao.

Kontroleri, kontrolori ili nešto treće?

Kada u oglasu za posao vidite da se traži kontroler možda ćete prvo pomisliti da je oglas krivo napisan. No, controlling je funkcija u managementu, a obavljaju je osobe koje tumače financijske izvještaje, ugovore i proračune te pomažu vodstvu tvrtke svojim financijskim analizama i komentarima.

Coprywriteri

Copywriteri nemaju veze s kopiranjem ili ljudskim pravima, već se to osobe zadužene za pisanje reklama: tekstovi na brošurama, upečatljivi slogani, imena proizvoda i slično su njihov posao.

Brand i product manageri

Brand manager bi bio voditelj marke, a njihova dužnost je vođenje marketinških planova, kampanja vezanih za brendiranje proizvoda i usluga. Product manageri vode računa o jednom ili više proizvoda, brinu se o detaljima, odlučuju o svojstvima proizvoda, a brand manager taj proizvod mora „prodati“.

Community manageri

Community manageri su osobe zadužene za komunikaciju s klijentima na društvenim mrežama, broju fanova, lajkova, interkaciji, odnosno predstavljaju tvrtku, njene proizvode i usluge na Facebooku, Twitteru ili Google plusu.

Key account manager

Riječ je poziciji voditelja odnosa s ključnim kupcima. Osobe na tim funkcijama zadužene su za razvijanje i održavanje visokokvalitetnih odnosa s ključnim kupcima i klijentima. Osobe idealne za ovaj posao imaju bogato iskustvo u prodaju i radu s klijentima.

Chief

Kad u oglasu za posao vidite naziv „chief“ ne znači da se traži kuhar. Ova se riječ uvukla u različita područja i zanimanja, a zapravo znači da nećete imati šefa. Glavni izvršni direktor, direktor razvoja, direktor pravnih poslova i druge pozicije odgovaraju oglasima za posao u kojima se traži "chief". (jk)

 

 

Izvor: www.moj-posao.net

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox