Razbijen lanac elitne prostitucije: U glavnoj ulozi ugledni hrvatski liječnici i poznate starlete

Najnovija akcija Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala iz Rijeke otkrila je kako su naši političari, liječnici, poduzetnici i sportaši vrlo često svoj novac koristili za nelegalno „druženje“ s pripadnicama ljepšeg spola, piše Jutarnji list.

 

Poznati hrvatski fizioterapeut Nebojša Perunović i njegova poznanica Marika T.K. uhićeni su krajem prošlog tjedna zbog podvođenja.

Kako su stvari tekle

Navodne manekenke, a zapravo prostitutke, za svote od po nekoliko tisuća eura pružale su seksualne usluge hrvatskoj „eliti“, mahom sa zagrebačkog područja. Središte prostitucije bio je Perunovićev salon za masažu Pancho Sport Club, u zagrebačkom Domu sportova, a u igri su bile Perunovićeve maserke, ali i druge djevojke koje su tamo dolazile na masažu. Osim u samim prostorijama salona, djevojke su „operirale“ i po narudžbi na drugim lokacijama: tulumima, putovanjima, hotelima i privatnim stanovima.

Među klijentima su se našli ravnatelj klinike bolnice Sveti Duh u Zagrebu Miran Martinac, košarkaš Toni Kukoč, šef Doma zdravlja u Runjaninovoj u Zagrebu Dalibor Drugović te svima dobro poznat pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravlje i branitelje Zvonimir Šostar, piše Jutarnji list.

Prodaja jednog našeg nogometaša i proslava povodom toga na Jadranskoj obali, bile su „uljepšane“ uslugama ovih eskort dama, baš kao i jedan medicinski seminar, a da se radi o skupom sportu dokazuju u cijene koje su se kretale od 300 do 3.500 eura, ovisno o vrsti posla i duljini trajanja.

U glavnim ulogama se pojavljuju neke od poznatih starleta na našoj sceni, Simona G., Larisa S., Martina B., Ivona D.…, no, kako piše Jutarnji list, one ni njihovi klijenti ne podliježu kaznenom progonu već bi se mogli pojaviti u ulozi svjedoka.

Nisam majke mi!

Perunović nije priznao podvođenje, ali je rekao da nijedna djevojka nikada nije bila prisiljena ni na što, piše ovaj dnevnik. Inače, poznati „Pančo“ je bio fizioterapeut najboljim hrvatskim odbojkašicama, srpskom košarkašu Dejanu Bodirogi i Ani Kurnjikovoj dok je gostovala u Hrvatskoj.

Inače, prema „inteligentnom“ i sasvim „logičnom“ hrvatskom Kaznenom zakonu, korisnici usluga prostitucije ne podliježu kaznenom progonu pa protiv njih ne mogu niti biti podignute kaznene prijave. Dakle da rezimiramo, iako je prostitucija protuzakonita u Hrvatskoj, njeno konzumiranje nije?!? To bi bilo kao da je krađa protuzakonita, ali ako netko nešto ukrade, nikom ništa. Pa ipak postoji nada, izmjene Kaznenog zakona trebale bi ubuduće kazniti i svodnike, ali i klijente, što je već odavno trebalo biti učinjeno. Ovako se svima ostavljaju nebrojene mogućnosti kršenja zakona i varanja sustava iz razloga što svi znaju da mogu raditi što žele bez straha od sankcija. Zanima nas jesu li glupi zakoni svojstveni samo za Hrvatsku ili i za druge zemlje? Očito je Pravni fakultet jedna velika šala, kao i većina institucija u „Lijepoj našoj“. (MJ)

 

Izvor: Jutarnji list, 18. srpanj 2011.

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox