Razriješena dužnosti jer je na Facebooku vrijeđala Albance

Trogirski SDP razriješio je tajnicu stranačkog stožera za 9. izbornu jedinicu i službeno se ogradio od njezina komentara na privatnom profilu na Facebooku koji sadrži uvrjedljiva stajališta o Albancima, potvrdio je danas SDP-ov koordinator za 9. izbornu jedinicu Ranko Ostojić.

 

Helena Novak je na Facebooku objavila da oni "varaju, lažu, švercaju, dilaju, pucaju i obračunavaju se na svoj način''. Oni su sve samo nisu pošteni, vrijedni i dobri. To je smiješno. Ali nemam ja ništa protiv njih - napisala je.

Kad se doznalo za ta stajališta, koja su potpuno suprotna programskim i političkim stajalištima SDP-a, ona je prestala obnašati tu dužnost. Istaknuo je da je mlada stranačka aktivistica Helena Novak na spomenutoj dužnosti volontirala, da se ispričala za iznesena stajališta, ali da "stranka ne može nositi taj teret", te da je bila prisiljena reagirati kako je reagirala. Rekao je da je lokalna SDP-ova organizacija taj slučaj već bila "stavila na dnevni red", ali se to trebalo riješiti prije no što stvar dođe u medije.

Ostojić je naglasio kako je riječ o marljivoj mladoj osobi, ali i ponovio da zbog svojih stajališta, koja su suprotna SDP-ovim stajalištima, "ona ne može ostati na tom položaju". (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox