Ribić: Sindikati nisu ni za koga, a analiziraju sve

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata (MHS) Vilim Ribić izjavio je u Osijeku kako se sindikati ne opredjeljuju ni za jednu od političkih opcija u Hrvatskoj, ali analiziraju koja od tih opcija nudi najbolja rješenja.

Na konferenciji za novinare Ribić je naveo kako su neke stranke, poput SDP-a, protiv održavanja referenduma o ublaživanju uvjeta za provedbu referendumskog izjašnjavanja, a neke, poput HSLS-a, Hrvatskih laburista te Ljube Jurčića, podupiru takvu inicijativu.

Dodao je kako sindikati prate kako stranke reagiraju na pitanja poput besplatnog studiranja i problema u zdravstvu, ali da trenutačno ne vide da bi i jedna od njih nakon parlamentarnih izbora pomogla u zastupanju interesa njihova članstva.

Ocijenio je kako je ova predizborna kampanja vrijeme posvemašnjeg zavaravanja i podmetanja javnosti te da građanima treba objektivno reći što netko zna i zastupa ili kani učiniti.

Ribić drži kako će školski sindikati imati velikih problema nakon izbora jer neki stranački čelnici poručuju kako se plaće neće snižavati, a prije nekoliko mjeseci slali su potpuno drukčije poruke.

Predsjednik MHS-a kazao je kako se slaže da bolne rezove treba provesti, ali u području financijskog kapitala, odnosno u bankama.  (Hina/jh)

 

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox