Rijeka: Na prvomajskom prosvjedu 50-ak sudionika

Na javnom prosvjedu pod sloganom "Ne želimo društvo nezaposlenosti, siromaštva i korupcije", koji su u središtu Rijeke organizirali Sindikat Istre i Kvarnera (SIK) i sindikati udruženi u Hrvatsku udrugu sindikata (HUS), danas se okupilo 50-ak prosvjednika.

 

Predsjednik SIK-a Bruno Bulić kazao je da je to danas, na Praznik rada, jedini prosvjed u Hrvatskoj te da sindikat kojemu on pripada neće izdati taj praznik. Ocijenio je da se Hrvatska može mijenjati samo promjenom javnog mnijenja i na izborima te da nema sindikalizma bez svijesti i hrabrosti.

Očito je da radnici zajedno sa sindikalnim elementima na vrhu nisu shvatili što je to liberalni kapitalizam i njegovu okrutnost - rekao je Bulić naglasivši da nikada kao sada nije potrebno slati sindikalne poruke.

 

Ove godine se prvi put u Hrvatskoj dogodilo da su neke sindikalne središnjice preskočile 1. svibnja

U Hrvatskoj je na sceni okrutni koncept liberalnog kapitalizma koji nosi sve pred sobom, rekao je dodavši da ne postoji granica bogaćenja i pohlepe, kao ni donja granica siromaštva. Ocijenio je da nije riječ o financijskoj krizi jer da nikad nije bilo više novca u opticaju, nego o liberalnom kapitalizmu koji može potaknuti pojavu nacionalsocijalizma.

Po Buliću, nacionalne televizije i radio ne prenose pravu sliku stvarnosti nego djeluju s ciljem discipliniranja ljudi, pa je pozvao nazočne da manje koriste medije, osim nekim manjih medija koji, kako je rekao, još donose prave informacije, a da se više druže i razgovaraju. (Hina/DK)

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox