Rojs hvali premijerku Kosor i kritizira Kalmetu

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs rekao je da podržava premijerku Jadranku Kosor na izborima ali da ne podržava članove predsjedništva HDZ-, piše jutarnji.hr 

Na taj se način Rojs se izdvojio i distancirao iz skupine generala predvođenih Davorom Domazetom i Damirom Krstičevićem koji su dali potporu HDZ-u na predstojećim izborima.

Osim sastanka s Rojsom premijerka se sastala i s predstavnicima braniteljskih udruga i predstavnicima katoličke crkve. Predstavnici braniteljskih udruga i umirovljeni generali i časnici obećali su potporu HDZ-u, a uz same riječi hvale za premijerku. Ali nisu svi bili puni hvale za ostale članove stranke. Rojs i Vrsaljko jasno su dali do znanja da ne podupiru ostatak HDZ-ova predsjedništva. 

Rekao sam da cijenim sve što je predsjednica napravila za stranku i za državu nakon odlaska Sanadera kojeg sam među prvima nazvao kriminalcem i izdajnikom. Ali, upozorio sam da u predsjedništvu HDZ-a i dalje ima ljudi upetljanih u malverzacije. Rekao sam da ne bi bilo dobro da predsjednica na liste stavlja ljude pod sumnjama za kriminal ili u čijim se resorima kriminal događao - kaže Rojs.

Kada ga je premijerka upitala na koga misli kada govori o predsjedništvu HDZ-a Rojs otvoreno rekao da misli na ministra Božidara Kalmetu. S njim se složio Vrsaljko koji je zaposlen u HAC-u. (HT) 

 

Izvor: www.jutarnji.hr
Foto: Antonio Bronic/PIXSELL 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox