S ovim čovjekom Volvo gleda u budućnost

Vijeće direktora Volvo Car grupacije imenovalo je Hakana Samuelssona za novog predsjednika i izvršnog direktora, koji na ovu funkciju stupa odmah. Dosadašnji predsjednik, Stefan Jacoby, napustit će Volvo nakon prijateljskog dogovora s vijećem direktora.

Vidim velike mogućnosti za Volvo u smislu poboljšanja profitabilnosti i ubrzanja plana rasta, pogotovo u Kini. Uvjeren sam da će nam iskustvo Hakana Samuelssona pomoći u tome. Imamo jaku strategiju rasta i plan transformacije koji uskoro pokrećemo. Zahvalio bih Stefanu Jacobyju na vrijednom doprinosu našoj strategiji i uspješnom vođenju kompanije u prve dvije godine nakon preuzimanja od strane Zheijang Geely Holdinga, izjavio je Li Shufu, većinski dioničar i predsjednik vijeća direktora.

Hakan Samuelsson posjeduje 35 godina iskustva na vodećim pozicijama u automobilskoj industriji, a posljednja mu je titula bila predsjednik i izvršni direktor kompanije MAN SE i to u razdoblju od 2005. do 2009. godine. Od 2010. godine on je nezavisni član vijeća direktora Volvo Car grupacije.

Vrijeme provedeno u vijeću pružilo mi je uvid u funkcioniranje kompanije Volvo. Moje težište će biti na osiguranju profitabilnosti i ostvarenju prodajnih ciljeva. Niti jedan drugi biznis nije toliko zahtjevan, kompleksan i izazovan poput automobilske industrije. Veselim se vodstvu Volvo Car grupacije u najuzbudljivijem dijelu njene povijesti, naglasio je Hakan Samuelsson. (ps/jk) 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox