Sačić: Mladen Bajić je državni neprijatelj broj 1

Predsjednik inicijative "Akcije za bolju Hrvatsku (ABH) - pokret za spas Hrvatske" Željko Sačić ustvrdio je na predstavljanju svoga programa da su Državno odvjetništvo i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, kako kaže, najveći neprijatelji hrvatskoga čovjeka te je pozvao Vladu RH da što prije raspiše parlamentarne izbore.

Bajić i njegovi pomoćnici moraju otići jer je svu svoju snagu usredotočio na progon hrvatskih branitelja - rekao je Sačić ustvrdivši kako nije gotovo ništa učinio za progon onih koji su napali i razorili Hrvatsku te počinili masovne zločine nad hrvatskim narodom. Dodao je kako griješi predsjednik Josipović kada, kako kaže, štiti državnog odvjetnika. Po Sačićevim riječima Vlada prije nego što potpiše pristupne pregovore s EU mora raspisati izbore. Sačić smatra kako "kukuriku koalicija" nije dobro rješenje za Hrvatsku jer bi njihovim dolaskom na vlast, ocijenio je, nestala Hrvatska kakvom je poznajemo. Istaknuo je kako bi skupina manjih stranaka kada bi zajednički nastupile na izborima mogle osvojiti vlast.

ABH se zalaže za Hrvatsku u kojoj od svoga rada živjeti svi njezini građani

Predstavljajući program Sačić je ocijenio kako je ABH svehrvatski narodni pokret za spas Hrvatske koji okuplja sve društvene snage, koje su spremne djelovati na programu sveobuhvatnoga izlaska iz krize. ABH se zalaže za modernu Hrvatsku u kojoj će pristojno i od svoga rada živjeti svi njezini građani - rekao je Sačić dodavši kako pokret smatra da su pojedinac i obitelj središnje točke svih društvenih procesa. Napomenuo je kako se zalaže za trenutnu promjenu gospodarske politike koja se, kako je rekao, u zadnjih deset godina očitovala u prekomjernom uplitanju države u gospodarske tokove te zaduživanju koje je dovelo do ruba gospodarskog sloma. Zalažemo se da tvrtke od strateškog nacionalnog interesa ostanu u većinskom vlasništvu države, istaknuo je Sačić.

Njegovati odnose sa SAD-om

Smatra kako hrvatska javnost treba biti upućena u pregovore s EU pa je pozvao Vladu da objavi dosadašnje ugovore što ih je potpisala s EU. Pozvao je na trenutni prestanak kriminalizacije hrvatskih branitelja te se založio za njihovo pravo da u svojoj domovini dostojno žive kao slobodni ljudi. Dodao je i kako se protivi povlačenju hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. U vanjskoj politici se zalažemo za dobrosusjedske odnose - rekao je dodavši kako treba posebno njegovati savezničke i partnerske odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Ravnopravnost svih građana

Podsjetio je i kako se pokret zalaže da pripadnici nacionalnih manjina ne mogu imati ni veća ni manja prava od ostalih građana. Sačić je na upit o suradnji s don Ivanom Grubišićem odgovorio kako su im politike nekompatibilne. O odnosima s hrvatskim iseljeništvom govorio je povratnik Domagoj Ante Petrić, o sigurnosti Željko Cvrtila, a o braniteljskim pitanjima Maks Slaviček. (Hina/mš)

 

 

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox