Samo najbolji dobiju priznanja svjetskih razmjera

Iako su usluge estetske kirurgije u Hrvatskoj danas zaista na zavidnom nivou prvenstveno zahvaljujući stručnosti i profesionalnosti hrvatskih liječnika, samo su se neki od njih uspjeli potvrditi i na svjetskom nivou.  Među njima možemo izdvojiti doc.dr.sc. Zorana Žgaljardića, specijalista maksilofacijalne kirurgije, te subspecijalista plastične kirurgije glave i vrata, dobitnika brojnih međunarodnih nagrada i priznanja, koji uz svoju kći dr. Ivonne Žgaljardić, specijalisticu plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije, vodi Polikliniku za maksilofacijalnu, opću i plastičnu kirurgiju, anesteziologiju, reanimatologiju, intenzivnu medicinu i dentalnu protetiku.


Hrvatska se danas može ponositi nivoom kvalitete usluga u estetskoj medicini i plastičnoj kirurgiji. Mnogi vaši kolege u Hrvatskoj su priznati stručnjaci na tom polju, no vi ste za svoja postignuća dobili i priznanja svjetskih razmjera.

Nivo usluga estetske kirurgije u Hrvatskoj je danas zaista na zavidnom nivou. Meni je osobno najveće priznanje zadovoljstvo mojih klijenata i njihova preporuka. Da biste bili ostvareni kao profesionalac u cijelosti, svoj rad morate negdje i predstaviti, na primjer, na kongresima ili stručnim takmičenjima, a ako za njega dobijete i priznanja, onda imate razloga za zadovoljstvo. Moja predstavljanja su često rezultirala priznanjima i nagradama kao što je BEAUTY TROPHY u Monte Carlu gdje sam bio finalist 2018. u dvije kategorije Surgical Facial Rejuvination i Laser procedures.

2019. sam bio ponovno finalist s temom Rejuvination with combined treatement, a još 2015. godine finalist na BODY SHAPE u Parizu na Beauty Trophy u sklopu svjetskog kongresa anti age, estetske medicine i estetske kirurgije.

Sad već davne 2008. u Cartageni, Columbia na izboru TOP 100 KIRURGA također sam izabran među vodeće. 

Kao suosnivač WORLD ACADEMY OF COSMETIC SURGEY primljen sam 2014. u Hall of Fame of World Academy of Cosmetic Surgeriy u Darmstatu.

Mogu se pohvaliti i da su posljednjih godina moje klinike prepoznate kao vodeće u izvrsnosti od ESQPR (EUROPEAN SOCIETY FOR QUALITY RESEARCH iz Švicarske) te mi njihova priznanja pružaju motivaciju za daljnji napredak.

Ponosan sam i na priznanje EBA u suradnji s European Medical Assosiation gdje mi je predsjednik European Medical Association dr. Vincenzo Costigiole u više navrata uručio priznanja za izvrsnost i kvalitetu. 

Što čini koncept klinike za uljepšanje u Centru za estetsku kirurgiju dr. Žgaljardić?

Koncept klinike Centra za estetsku kirurgiju dr. Žgaljardić sastoji se u ekskluzivnosti, inovativnosti i personaliziranom pristupu klijentima s potrebama rješavanja nedostataka na licu i tijelu, zatim pružanju usluga na zdravstvenom nivou, korekcije težine, te na polju anti age procedura s ciljem pružanja sigurne i kvalitetne usluge. Kliniku vodim osobno , a od velike pomoći mi je kći Ivonne Žgaljardić, specijalistica plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije. 

Kada su neinvazivne metode uljepšavanja nedovoljne za dobivanje željenog učinka?

Neinvazivne metode su odlične metode za populaciju srednjih godina, te kod mladih osoba u cilju preventive, odnosno odgađanja starenja. Kad je proces starenja na licu doveo do evidentnih znakova pada lica i gubitka volumena, viška kože, tada je rješenje kirurško u kombinaciji s revitaliziranjem lica mašću, a post operacijsko održavanje rezultata svodi se na neinvazivne lasere, filere i botox. 

Tko su vaši uzori na polju estetske kirurgije?

Prvi uzor koji je promijenio moje razmišljanje je bio Argentinac prof. Jose Juri, kod koga sam bio na edukaciji 2001. godine u Buenos Airesu. Naučio me je da ponekad jednostavne tehnike mogu biti puno kvalitetnije. Razvoj novih tehnologija i inovacija na polju estetske medicine ponekad dovede do toga da zaboravimo na jednostavne ali uspješne metode.

To vam se uklapa u LESS IS MORE (manje je više). 

Čemu bismo trebali težiti kad je u pitanju dobar izgled i kako ga postići?

Inteligent NATURAL LOOK je novi koncept razmišljanja kod kirurga. Da biste svoj izgled održali svježim, mladim na neki način „zamrznutim„ u dobrom izgledu, tada ne treba pretjerivati i izgledati „plastično“ jer nam to nije cilj. Najbitnije je kako vi sebe vidite u ogledalu i kako se osjećate za vaše godine. Prirodno je raditi na kvaliteti života što uključuje i izgled. 

Imate li neostvarenih snova i nedostižnih ciljeva?

Ja sam u svojoj osnovi razigrano dijete i uvijek imam snove, čovjek bez snova je čovjek bez budućnosti. Ostvario sam se radom u svojim klinikama u Zagrebu i Opatiji, internacionalno također, ali snovi i projekti su dio mene, nisam stao iako sam u svojoj pedeset i osmoj godini, mislim da još ima snova za ostvariti.

Razgovarala: Zlata Radović

PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox